Három kölyök szakállas agámával bővült a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. Az aprócska hüllők már be is költöztek az állatkert játszóházába.

A Kölyökdzsungel játszóház és terrárium 2010-es megnyitása óta a veszprémi állatkert egyik legkedveltebb létesítménye. A különleges, egyedileg tervezett és kivitelezett, állatkerti témájú játszóeszközök minden gyereket elvarázsolnak, akik szívesen bukdácsolnak át a lajhárúton, csúsznak le az óriáscsúszdán, és másznak négykézláb az állatszállító ládákon a papagáj klubba.

A játszóteret terráriumok szegélyezik, ahol különféle hüllőkkel ismerkedhetnek meg a látogatók: a harapós aligátorteknős, a királypitonok és az óriási albínó tigrispitonok melletti terráriumba most három fiatal szakállas agáma érkezett.
A szakállas vagy más néven tüskés agáma onnan kapta a nevét, hogy izgalmi állapotban (például ha mérges vagy fél) felfújja magát, így kimereszti a testén és a torkán lévő tüskeszerű pikkelyeket. Ezek a különleges hüllők Ausztrália száraz, köves, félsivatagi erdős részén élnek. Jó mászók, idejük nagy részét emberi lakóhelyek közelében, ágakon és bokrokban töltik. Szívesen sütkéreznek a köveken és a napos faágakon.
Forrás: MTI
Hozzászólások