17. századi olasz és angol dalok, táncok különleges előadására kerül sor a Company Canario Historikus Táncegyüttes, Bodrogi Éva szoprán és Tokodi Gábor lant művész közreműködésével 2016. július 15-én 20 órai kezdettel a Keszthelyi Festetics Kastély nagy báltermében.

kesztehely comp canaro

A század első harmadának érdekessége, hogy a táncok még késő reneszánszok, de a zene már barokk. Így az előadáson többek közt F. Carosso, C. Negri balloi mellett felcsendülnek Claudio Monteverdi, G. Carissimi és Barbara Strozzi dalai. Majd Shakespeare halálának 400. évfordulójára emlékezve, a Szentivánéji álmot idézzük meg Henry Purcell Fairy Queen semi-operájának egy-egy tánctételére és áriájára.

Az előadás ezen a varázslatos helyszínen különleges nyár esti csemegét ígér a szemnek és a fülnek egyaránt. Aranyos Ágota a Company Canario koreográfusa, Bodrogi Éva és Tokody Gábor egyaránt a magyar régizenei élet ismert művészei itthon és külföldön egyaránt.

A Company Canario Historikus Táncegyüttes 1993-ban azzal a céllal alakult, Aranyos Ágota koreográfus, táncművész művészeti vezetésével, hogy az egyre népszerűbb régi zene mellett Magyarországon is ismertebbé tegye a régi korok táncait, komplex élményt nyújtva a koncertlátogató közönségnek.

kesztehely comp canaro2

Szerte a világon egyre kedveltebb a régi korok muzsikája. E korszakok mindennapjaihoz hozzátartozott a zene, a tánc, a színház. A mindennapok sodrásából igazi kikapcsolódást jelent e korok nyugalma, eleganciája, szépsége.

Az évszázadok során a magyar udvarok egyenrangúak voltak bármely európai királyi, főúri udvarral, nem maradtak el pompájukban,  gazdagságukban egyiktől sem.

Számos régizene együttessel és nagy zenekarral léptek fel előadásaik során. (Mandel Qartet, Camerata Hungarica, Musica Profana, Musica Historica, Kecskés Együttes, Excanto, Philippe Ensemble, Capella Savaria, Erkel Ferenc Kamarazenekar, Savaria Barokk, Mendelssohn Kamarazenekar, MÁV Szimfonikus Zenekar, Szent István Szimfonikus Zenekar stb.)

További információk az együttesről

 

Hozzászólások