Tutanhamon: A legújabb kiállítás – 2022. 05. 12-én került a hazai mozikba a Pannonia Entertainment forgalmazásában A művészet templomai sorozat legújabb tagja. 

Tutanhamon: A legújabb kiállítás

Mit rejt Tutanhamon maszkja?  Látványos, rendhagyó dokumentumfilm az „Aranyifjú” fáraó sírja feltárásának 100. évfordulója alkalmából. Gyerekként ki ne akart volna mindent tudni Tutról?! Ez a mindenkori leghatalmasabb megakiállítás Tutanhamon Egyiptom hatalmát mutatja.

Történetünk egy fiatal fáraóról szól, aki nem hagyhatott jelentős nyomot maga után. Neve mégsem merült feledésbe az évezredek alatt: ő Tutanhamon. Ikonikus alakká vált, a róla készült dokufilm pedig varázslatos!

A narrátorválasztás borzolhatja a kedélyeket, de a forgalmazó szerint frappáns: Iggy Pop!

Dokumentumfilmünkkel a száz évvel ezelőtt feltárt, pazar sírkamráról emlékezünk meg.

A Tutanhamon: A legújabb kiállítás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót, és átélhessék azokat a kivételes pillanatokat, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi kiállítási  helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha volt legnagyszabásúbb kiállításon kapjon helyet, melyet ennek az „Aranyifjúnak” szenteltek.

tutanhamon

pectoral in the form of a solar hawk

„Kérem Önöket, most tekintsék meg ezeket a felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékeket, még mielőtt örökre hazakerülnek Egyiptomba!” – tanácsolja Mostafa Waziry, az Egyiptomi Ókori Régészeti Leletek minisztere. Sandro Vannini, a Tutanhamonra szakosodott tárgyfotós tűéles, nagy felbontású, művészi képsorain szinte megelevenednek Tutanhamon kincsei.

A termékeny Vannini végigfotózta az „Aranyifjú” teljes, több mint 5 400 leletből álló sírkamráját.

2022. 05. 12-től Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban, vidéken a megyeszékhelyeken működő art mozik kínálatában a Pannonia Entertainment forgalmazásában megjelenő A művészet templomai sorozat legújabb tagja: Tutanhamon: A legújabb kiállítás.

A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

Hasonló cikkünk:

A művészet templomai: Bernini