Mást mutat a tükör, és máshogy látnak bennünket kívülről, de melyik a valódi kép? A karácsony előtti esztelen hajtás nem könnyíti meg egy nő életét sem, pedig ilyenkor talán még fontosabb, hogy nyugodtan, testi-lelki egyensúlyunk teljes tudatában készüljünk az ünnepek körüli felfordulásra.

A civilek által alapított Főként Nőként Műhely másodjára szervez egész napos női rendezvényt a budapesti MOM Művelődési Központban. Zacher Gábor, Váradi Tibor, Szendi Gábor és Kereszty András – csak néhány országosan ismert név a december 2-i, vasárnapi program előadói közül.

A Tükröm, tükröm című program a testi-lelki egészség- és harmóniateremtést állítja középpontjába – mondja Zámbó Márta coach, a műhely egyik alapítója. Nemrégiben egy jó ismerősömnek ajánlottam a rendezvényt, akinek karikás szemei, sápadt arca és fénytelen tekintete árulkodott arról, mennyire szüksége lenne egy kis töltekezésre. A hölgy azonnal lemondóan sóhajtott: ő azt a luxust nem engedheti meg magának, hogy egy teljes napon át magával foglalkozzon – meséli Márta, aki szerint épp ez a reakció mutatja meg azt, mennyire túlhajtjuk magunkat, mennyire elfelejtjük, hogy a mi teljes jelen-létünk nélkül nem lehet igazán békés a családi karácsony sem.

Ehhez viszont kell az, hogy adjunk egy kis időt a magunk számára az elcsendesülésre, harmóniateremtésre – teszi hozzá a női lelki egészséggel foglalkozó szakember.

Ezért jött létre tavaly a Főként Nőként Műhely, amelyet lelkes civil nők alapítottak. Több sikeres program és kurzus után a december 2-ai rendezvényen a női önképet és belső egyensúlyt helyezik fókuszba. Az inspiráló előadások mellett több workshopon is részt vehetnek az érdeklődők.

A dinamikus jógától a Nián át a törzsi hastáncig és a zumbáig számos mozgásformát kipróbálhatnak a rendezvény látogatói, az elcsendesülést pedig egyebek között a hangtál, a theta healing és a holisztikus ringató terápia módszereivel tapasztalhatják meg. Emellett pedig számos egészségügyi szűrővizsgálatot is igénybe vehetnek a résztvevők.

A részletes program itt található.

www.fokentnokent.hu

www.fb.com/fokentnokent

2012. november 27.

Hozzászólások