Herczeg Zoltán divattervező és Bakó Attila, a Bakoo napszemüveg márka alapítója egy napszemüveg kollekció erejéig összeálltak, és limitált példányszámban elkészítették az idei nyár legvagányabb szemüvegeit.

Attila barátom több éve foglalkozik egyedi, designer szemüvegek tervezésével és gyártásával” – kezdi mesélni a kollekció születésének történetét Herczeg Zoltán. „Ezt a keretet eredetileg nekem tervezte, miután sok éve dolgozunk együtt különböző szemüveg projekteken. Az ’50-’60-as évek inspirálták, James Dean és a korai Woody Allen világa. Tudja, hogy retro- és Amerika mániás vagyok, valószínűleg ezek is ihlették tervezés közben. Bátran ajánlom többféle stílushoz és korosztálynak. A keret formája klasszikus, így sokáig nem fog kimenni a divatból.

A tervezők szerint a kollekció darabjait az ívelt, átlátszó alkatrészek teszik igazán egyedivé, különlegessé. A napszemüveg egyelőre négy színben kapható majd. Ezeket már együtt találták ki az alkotók. Két visszafogottabb szín a fekete és a teknőc, ezek a klasszikus trendeket követik, de aki a kicsit merészebb, fiatalosabb, bátrabb fazont szeretné, az válassza a fehér vagy bordó árnyalatokat.

Fontos volt számunkra az egyediség. Két designer együttműködéséről van szó, nem volt kérdés, hogy limitált példányszámban készülnek a szemüvegek. Ez nem fog szembejönni az utcán” – hangsúlyozza a tervező, Herczeg Zoltán.

A teljes kollekció már debütált, a szemüvegek hamarosan országszerte néhány nagyobb optikai szaküzletben is kaphatók lesznek, illetve a www.herczegzoltan.hu oldalon keresztül is rendelhetők.

Forrás: Arteregó Kft.