A Gyűrűk Ura és A hobbit sztárjának, Andy Serkisnek a szavaival élve „A Comic-Con egy fantasztikus találkozóhely azok számára, akik szeretik a filmeket és a popkulturális élményt. Nincs még egy hely a világon, ami ezt felülmúlná.”

Valószínűleg igaza van, mert csak itt fordulhat elő, hogy egy akkora városban, mint San Diego, az ember négy napon át lépten-nyomon kosztümös szuperhősökbe vagy jedi lovagokba ütközzön.

Az is hagyománnyá vált, hogy egy-egy várva-várt film előzetesét, vagy első promóciós képeit itt mutassák be a közönségnek. Az idei program is bővelkedett izgalmakban, hiszen bemutatásra került a nagyon várt Hunger Games folytatásának vadonatúj előzetese, ami novemberben kerül majd a mozikba.

Voltak olyan hollywoodi sztárok, akik életükben először látogattak el a rendezvényre. Ilyen volt például Sandra Bullock is, aki új sci-fijét, a Gravity-t népszerűsítette, de a rajongók Tom Cruise-zal is találkozhattak. A színész Emily Blunt-tal közösen, új filmjének kulisszatitkaiba engedett bepillantást, és órák hosszán át beszélgetett és autogramot osztott a rajongóknak.

Megörvendeztette a látogatókat a Pókember 2 és a Robotzsaru stábja is, sőt, a sorozatrajongóknak is jó napjaik voltak, hiszen az Így jártam anyátokkal-tól a True Blood-ig szinte minden tv-show castja képviseltette magát a jeles eseményen. A rajongóknak ráadásul olyan különleges programokban is részük lehetett, mint például az X-akták 20. évfordulójára rendezett találkozó, ahol Mulder és Scully, azaz David Duchovny és Gillian Anderson együtt léptek a színpadra.

Weninger Andrea

Hozzászólások