Felemelő zene, viharos érzelmek, monumentális díszletek – Puccini egyik legismertebb operáját, a Toscát tűzi műsorra szeptember 25-én a Miskolci Nemzeti Színház.

tosca_miskolc

A 2015/2016-os évad első nagyszínházi bemutatóját Kesselyák Gergely rendezi, aki az elmúlt húsz évben már számos alkalommal vezényelhette ezt a művet, rendezőként viszont most először állítja színpadra.

Az opera főszerepeiben olyan nemzetközi hírű operaénekesek lépnek színpadra, mint Hector Lopez Mendoza mexikói tenor, Xavier Rivadeneira ecuadori születésű énekes, valamint Vizin Viktória világhírű mezzoszoprán, akit az Operafesztivál Víg özvegy előadásából már jól ismerhet a miskolci közönség.

vizin_viktoria_miskolc

Szenvedélyes szerelem, szabadság- és hazaszeretet. Gyilkosság, kivégzés, öngyilkosság, áldozat és árulás – romantikus, melodrámába illő, hétköznapjainktól távol álló érzések és események. Talán épp ezért érezzük olyan magával ragadónak az énekesnő, Tosca történetét, aki élete árán is megmentené halálra ítélt szerelmét. Cavaradossit a rendőrfőnök üldözi, mert annak idején a szabadságért harcolt, és most menekülő bajtársát, Angelottit rejtegeti.

Az opera szövegkönyve Victorien Sardou darabjából készült, melynek történelmi háttere Róma függetlenségért vívott harca és annak következményei az 1790-es évek végén. A gyorsan pergő, eseménydús történetet a 2012-es Miskolci Operafesztiválon három helyszínen, három rendhagyó estén láthatta már a közönség. Az újabb találkozás, az opera eredeti formájának színházi keretek közötti megismerése izgalmakat ígér majd a visszatérő nézőknek is.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Hozzászólások