Annak alkalmából, hogy a népszerű angol színész ma ünnepli a születésnapját, tekintsük át, miért is szeretjük őt annyira. A mellékelt videók biztosan segítenek majd ebben.

Hugh sokáig szinte minden filmjében a félszeg angol fiatalember karakterét hozta. Akár kosztümös, Jane Austen féle romantikáról volt szó (Értelem és érzelem), akár vérbeli angol vígjátékról (Négy esküvő és egy temetés), akár igazi hollywoodi, romantikus komédiáról (Sztárom a párom).

 

 

Hugh azonban sokoldalú színész, nem csak a szerencsétlen, de szeretetreméltó figurát tudja hozni, annak szöges ellentéteként is tökéletesen hihető. Elég csak a Bridget Jones naplójára gondolni, ahol a nőcsábász, cinikus főnököt formálta meg, aki csak szórakozott szegény Bridget-tel. Ő és Colin Firth tökéletes választások voltak egymás ellenfeleinek, a két színész  a való életben is szívesen ugratja egymást.

 

 

Ki ne szeretné az Igazából szerelem című filmet? A szívmelengető és humoros vígjáték egyik főszerepét Hugh játssza, és mindenki szívébe belopja magát a britek miniszterelnökének bőrébe bújva. A jelenet, amiben körbetáncolja a Downing Street 10-et, abszolút felejthetetlen.

 

 

 

A népszerű színész nem csupán táncol, de szívesen énekel is filmjei kedvéért. A Zene és Szövegben egy kiöregedő popsztárt alakít, a filmhez pedig egy videoklipet is leforgattak, ami garantáltan megmozgatja a nevetőizmokat.

 

 

Azon kívül, hogy filmekben szerepel, a hangját is szívesen adja különböző animációs mozikhoz. Nem is olyan rég volt erre példa, az ő hangján szólalt meg a Kalózok! Kétballábas banda c. mese egyik szereplője.

 

Hozzászólások