Tíz éves lett a Gézengúz Alapítvány budakalászi központja, a Cseppek Háza. Az évfordulót Palya Bea koncertjével ünneplik, melynek teljes bevételét jótékony célra fordítja a születés során, vagy veleszületetten sérült gyermekeket gyógyító alapítvány.

palya_bea

Fotó: Trokán Nóra

November 23-án a Gézengúz Alapítvány javára Palya Bea jótékonysági koncertet ad a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház nagytermében. Az alapítvány egész délután még további programokkal, képességfejlesztő játékokkal várja az érdeklődő szülőket és csemetéiket.

A Gézengúz Alapítványnál huszonnégy éve segítik a születéskori időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemőket és kisgyermekeket és családjukat a rehabilitációs, illetve gyógyítási folyamatban. Az Alapítványt 1990-ben hozta létre Dr. Schultheisz Judit. Immáron országszerte összesen öt központban folyik a gyerekek terápiás kezelése. A központi intézet Budakalászon a Cseppek Háza, mely tíz éve nyitotta meg kapuit.

 

Az évfordulót Palya Bea jótékonysági koncertjével ünnepli, a koncerten való részvétel a gyermekek számára ingyenes, a szülőktől egy minimum 1.490 Ft-ba kerülő támogatói jegy megváltását kéri az alapítvány.

A budakalászi nem az egyetlen hely, ahová a szülők fordulhatnak gyermekeikkel, hiszen Óbudán, Budafokon, Salgótarjánban és Győrben is van Gézengúz Központ. Az Alapítvány honlapján bővebb információk találhatók minden központról, a tudományos eredményekről, a diagnosztikai módszerekről. A hidroterápia nagyon fontos része a gyógyításnak, de a művészi torna, zeneterápia, logopédia ugyanúgy nagy figyelmet kap a Gézengúz Alapítvány munkájában.

Az élet mindenkié. Aki ideszületik, annak dolga van itt. A sérülésekkel születő gyerekek, illetve a velük való találkozás a szeretés finomabb szintjeit tanítják számomra. A Gézengúz Alapítvány munkája ezen a finom szinten zajlik, és ez hozzám közel áll” – vallja Palya Bea. Koncertjén Ifj. Tóth István gitárművésszel működik közre, aki a Zeneakadémia frissen végzett zenésze, a Montreux-i Gitárverseny különdíjasa. Az előadás előtt és után családi programra invitálja a nagyközönséget a Gézengúz Alapítvány. Lesznek ügyességi feladatok, kézműves foglalkozások és Huple játszóház, ahol megismerhető annak a magyar szabadalomnak a működése és jótékony hatása, melyet az alapítványt létrehozó Dr. Schultheisz Judit fejlesztett ki. Ez a mozgásfejlesztő eszköz különleges anyagból készült, segítségével nagyon sok kisgyermek testtudata, koordinációs készsége, egyensúlyérzéke változott már meg csodával határos módon. Érdemes a helyszínen kipróbálni!

Az eseményen adománygyűjtés zajlik. Ennek célja, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok gyermekeinek is legyen lehetősége igénybe venni a Cseppek Háza szolgáltatásait és az ott zajló terápiákat.
November 23-án ünnepeljük együtt a Gézengúz Alapítványt és azokat a gyógyult gyerekeket, akik az alapítványnak köszönhetően lettek valódi gézengúzok!

www.gezenguz.hu
www.facebook.com/gezenguz

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások