Péntek esténként Törőcsik Mari lesz a főszereplő az M5 csatornán, ezzel is gondozva a magyar kulturális élet meghatározó és nemzetközileg is elismert alakjának életművét.

Budapest, 1959. június 24.
Törõcsik Mari és Szabó Gyula a Kölyök című új magyar film forgatásán a Hunnia Filmgyárban.
MTI Fotó: Marosi László

A közmédia nézői július 2-től a nemrég elhunyt legendás színművész filmjeiből láthatnak válogatást.

Az M5 kulturális csatornán július 2-től minden pénteken drámai szerepek és kacagtató filmvígjátékok követik egymást, megmutatva a magyar színjátszás nagyasszonyának ezer arcát. A válogatásban korai filmjei is képernyőre kerülnek, amelyekben már megmutatkozott színészi zsenialitása.

A Kölyök, az Édes Anna, a Csapd le csacsi! és a Házasságból elégséges csak néhány cím az elkövetkező hetek feledhetetlen remekeiből.

Utóbbi különlegessége, hogy volt férjével, Bodrogi Gyulával játszik együtt.

Július 2-án 21.05-től a  Kölyök lesz látható a Kossuth Nagydíjas művész főszereplésével. A bájos történetben a kedves, lelkes, ám megmosolyogtatóan kétbalkezes kislány beleszeret az új brigádvezetőjébe, Gordon Jóskába, aki észre sem veszi őt. Egy alkalommal, amikor Kölyök a mellőzöttségén mereng, szó szerint elsodródik az érzelmeivel, majdnem a Dunába fullad. Szerencsére arra jár a jóképű Kondor Géza, aki megmenti, majd táncolni is elviszi.

Gordon Jóska amint meglátja a lányt a másik férfi oldalán, azonnal felébred benne a „zöld szemű szörnyeteg”. Az élvezetes vígjáték az 50-es, 60-as évek fordulójának egyik legnagyobb filmsikere volt.

Törőcsik Mari-filmek péntek esténként az M5 kulturális csatornán!

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda

 

Korábbi hasonló cikkünk:

Az MTVA ajándéka a Közlekedési Múzeumnak

 

Hozzászólások