A zöldséges és gyümölcsös pultokat nézegetve gazdag íz- és színkavalkád hívogat. Jó esetben befőzünk, kompótozunk, savanyítunk és lekvárt kavarunk, üvegekbe zárjuk a „nyarat”. Lilul a szilva, padlizsán, sárgulnak a körték, tökök, aranyló szőlőfürtök és harsog a brokkoli és a kelbimbó… Nem mindegy, hogy ezeket a hozzávalókat milyen formában fogyasztjuk, hiszen az étrendünk és főzési szokásaink akár a legegészségesebb hozzávaló értékét is csökkenthetik.

Ennek megismerésére nyújt segítséget a Napsugár Életház Vitamingyűjtő Karcsúsító Hete, ahol október 4. és 11. között a vegán étrenddel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mindamellett, hogy új típusú mozgásformák, masszázsok és szakértői beszélgetések tarkítják a palettát! Egy hetes életmód program: „A” mint alakformálástól „V” mint vegán étrendig!

A szakértők között ott lesznek a Vagány Vegánok is, Marton Melinda és Bányai Balázs, akik előadást tartanak a vegán életmódról és tapasztalataikról, egy kis meglepetéssel egybekötve. Melinda és Balázs  hasznos információkkal szolgálnak minden érdeklődő zöldség-, hús- és növényevő számára. Vallják, hogy a vegán életmódban az első az Ember, és az ember egészsége. „Voltunk húsevők, vegetáriánusok és vegánok. Voltunk túlsúlyosak, betegek és elkeseredettek, de sohasem adtuk fel! Mi már leszámoltunk azokkal a tévhitekkel és rossz szokásokkal, amik megbetegítenek. Hosszú és nehéz utat jártunk be, amíg eljutottunk idáig, de mi már tudjuk, hogy mit kell tennünk azért, hogy egészségesek legyünk.”

Próbáljunk ki egy új életmódot és tegyünk egy (hetes) lépést az egészségünkért!

Részletek a Napsugár Életház oldalán.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. szeptember 29.

Hozzászólások