Örömmel jelentjük, hogy a Kecskeméti Városszépítő Egyesület gondozásában megjelent a Dr. Bánszky Pál-Benedek György és Dömötör Tibor Attila nevével fémjelzett „ÉSZNEK HÓDOL AZ ÉRC…” TIRINGER ALBUM című hely- , építészet- és mesterségtörténeti kiadvány.

tiringer

A 180 oldalon 202 képpel, német és angol nyelvű kivonatokkal ellátott könyv élő bemutatója a járvány miatt elmaradt. Az előfizetők megkapták a könyvet. Kiadta: a Kecskeméti Városszépítő Egyesület. Kapcsolattartó Dömötö® Tibo® is. A Líra kecskeméti boltjában is kapható. A könyvről és a további hozzájutás aktuális részleteiről, bolti forgalmazásról az ‘Album Tiringer Ferenc alkotásaiból‘ facebook oldalon olvasható rendszeres tájékoztatás.

A szerzők és szervezők kérik, legyen támogatója városunk és a térség épített örökségét ápoló közösségi törekvéseinek! Készüljünk így is az ünnepi időszakra!

tiringer

Tiringer Ferenc (1875-1947) nemzetközi hírű ötvösművész és aranykoszorús műlakatos mestermunkái Kecskeméten, a Duna-Tisza közén, a fővárosban, hazánk több pontján és Európában megtalálhatóak. Ápolásukra két évvel ezelőtt egy lelkes örökségvédő hálózat alakult. E kötet velük együtt közösen született!

 

Dr. Kriston-Vízi József szerkesztő, ny. múzeumi főtanácsos

Kapcsolódó cikkünk a szerzőtől

 

Hozzászólások