Tintoretto – A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.

A Tintoretto: Egy lázadó Velencében című film díszbemutatója szeptember 12-én 19:00 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol felvezető művészettörténeti előadást tart Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora.

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

Tintoretto – Egy lázadó Velencében

színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

Magyarországi bemutató: 2019. szeptember 12.
Korhatár: 12
rendező: Giuseppe Domingo Romano
főszereplők: Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco

Vetítési helyszínek országszerte

Forrás: Pannonia Entertainment