Szivárványszín erdőt, rózsaszín fenyők között bicikliző kék medvebocsot vagy fűben ülő zöld szárnyú baglyot a valóságban ritkán látni. A Million Trees kezdeményezésnek köszönhetően azonban most lehetőség nyílik minden természetbarát számára, hogy elengedje fantáziáját, és egyéniségéhez illő fát tervezzen magának.

A www.milliontreesproject.com weboldalon a „Tervezz fát” gombra kattintva mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő faformát, illetve színt, majd különböző állatokkal, gyümölcsökkel és egyéb elemekkel színezheti saját fáját. 1000 forint online befizetése után az egyedi alkotás azonnal megoszthatóvá válik a Facebookon és a nagyobb közösségi oldalakon, hogy a kezdeményezés a tervezők segítségével valódi természetvédelmi mozgalommá válhasson!

A WWF Magyarország minden egyedileg megtervezett fa után a valóságban is elültet egy őshonos facsemetét Nagyszénászugon, a fokozottan védett Csíki-hegyek lábánál elterülő Natura 2000-es erdőterületen.

Az alapítvány több mint 20 éve dolgozik Magyarországon az erdők megóvásáért. A szervezet Erdővédelmi Programjának célja a természetközeli erdőgazdálkodás támogatása mellett az, hogy hazánkban egyre több, nagy kiterjedésű erdőterületen őrizzük meg vagy állítsuk vissza a természetes vegetációt, így megóvjuk őshonos állat- és növényfajainkat.

Forrás: WWF Magyarország

2013. április 2.

Hozzászólások