Lassan eldől, hogy lakberendező, festő és lakossági kategóriában kik kapják az idei Trilak Arany Ecset Díjakat.Közben pedig sorra szépültek a hírességek otthonai is, a tavasz új lendületet, színeket, friss energiákat hozott négy művész életterébe is.

 

puskaspeti2

 

Geometrikus minták között születnek a The Biebers új dalai

Puskás Peti a fiatalok körében egyre népszerűbb. The Biebers csapat motorja a tavaszi felfrissülés jegyében öccsével, Danival közös szobáját választotta ki a megszépülésre. A korábban a nagymama által lakott, tapétázott helyiség bizony alapos face liftingen ment át. A fiúk geometrikus mintákat láttak volna szívesen a falon, s kis tanakodás után kiderült, hogy leginkább a The Biebers logojának színeit kombinálnák ebben.

 

puskaspeti3

 

Tribikné Deák Anna lakberendező rajzolta meg a mintákat, együtt választották ki a színkódokat, majd a Trilak festői az egyébként hófehér kuckó egyik falát igazán látványosra varázsolták. Hab a tortán, hogy a kései stúdiózásoknál mennyire jól fog jönni az a türkizkék vízforraló, amely a Butlersből érkezett. A falhoz remekül passzoló bögrékkel együtt készen áll arra, hogy a stúdiózásban, új dalok szerzésében elfáradt fiatalokat a nap bármely szakában felfrissítse. Fotózásunk idején Peti azért vág olyan álmos fejet, mert a csapat új klipjét forgatták éppen.

 

csonka andrás 2

 

A nyugalom szigete

Csonka András legénylakása lenyűgöző helyen van. A lakás néhány évvel ezelőtt újult meg, de a néhány négyzetméteres kis erkély valahogy kimaradt. A színész éppen azért is kérte a festők és a lakberendező segítségét, hogy új életet leheljen a kis oázisba, ahol valóban páratlan panoráma mellett kávézhat, reggelizhet, tanulhat szerepet, olvasgathat. A ház alapszínéhez igazodva került kiválasztásra a fal színe, és emellé a lazacos korallszín mellé krémszínű és szürke kiegészítők érkeztek. Kültéri kandeláberek, kaspók élénkítik a teraszt.

 

csonka andras 1

 

András életében először, a felfrissülés érdekében bevállalta az élő növényeket is. Saját bevallása szerint locsolásban nem verhetetlen, de egyelőre annyira lelkes, hogy féltő gonddal ápolja a csodás kék hortenziákat. És bár nem egy idegeskedő alkat, azért a sok feladat közben neki is kell egy szusszanásnyi kikapcsolódás, így a Budavári Palota szépséges látványa mellett azt sem zárja ki, hogy néha az ajándékba kapott zen-kertet is a teraszon gondozza majd.

 

farkashazi reka 2

 

Párizsi hangulat a tetők felett

Igazi romantikus kis kuckó nyílik Farkasházi Rékáék hálószobájából a belvárosi kétszintes lakás tetején. A tavaly nyári átalakítások után a hálószoba szürke-türkiz-fehér színeket kapott, így Réka számára egyértelmű volt, hogy ezt a világot szeretné tovább látni a 8 négyzetméteres kis teraszon. A fal így egy nagyon látványos szürke festéket kapott a Trilak mestereinek jóvoltából.

 

farkashazi reka 3

 

A teraszbútorok antikolt fehérek lettek, és mindezt üdítően egészíti ki a sok türkiz: puha párnák a székekre, takarók esti olvasáshoz, borozgatáshoz, beszélgetéshez. Türkiz virágládákba kerülnek a virágok is, így igazán kedves fészek várja Rékát, ha koncertek után szívesen lazítana kicsit a teraszon a férjével, gyerekeivel, vagy akár barátokkal.

 

koosreka3

 

Meseházikó a Dunakanyar kapujában

Irigylésre méltóan romantikus helyen, madárcsicsergés és ősfák társaságában él Koós Réka mindössze félórányira Budapesttől. Réka eredeti elképzelése a hálószoba átalakítása volt, de ahogy elérkezett a felújítás ideje, érezte, hogy inkább azt a csücsköt szeretné feldobni, amely a házikóhoz tartozó kis terasz, ahol békességben ücsöröghet, kávézhat indulás előtt, vagy balzsamos nyári estéken akár előadások után is ejtőzhet egy kicsit.

 

koosreka2

 

A kis terasz és a ház oldalfalai kellemes bézs színt kaptak, a bejárati ajtó pedig – Réka kívánsága szerint – ütős élénk mályvaszínű lett. Réka nem szereti a túlzottan szabályos formákat, dekorációkat, így elsőként néhány óriás mécsestartót és színpompás üvegpoharat szemelt ki magának. A kis teraszon tökéletes kuckót alakított ki az olvasásra, reggelizésre, pihenésre. Jöhet a nyár!

 

aranyecsetdij

Arany Ecset Díj

A beküldött képekre, pályamunkákra az első két csoportban május 4-ig lehetett, a lakossági festésekre pedig május 15-ig lehet majd szavazni a Díj hivatalos Facebook oldalán. Szavazni ITT lehet a beküldött pályamunkákra.

 

 

Hozzászólások