Az egyik legnépszerűbb futárszolgálat, a GLS mind belföldön, mind külföldre rendkívül rövid idő alatt szállít, és még az áraik is igen kedvezőek. Nézzük, mit érdemes tudni a szolgáltatásaikról! GLS kisokos!

Online kalkuláció egyszerűen

Nagyon hasznos, hogy a Csomagnet.hu oldalán online kalkuláció segítségével összehasonlíthatjuk az egyes futárszolgálatok árait. Majd ezután eldönthetjük, hogy melyik cég szolgáltatását szeretnénk megrendelni. Csupán néhány, a csomag paramétereit érintő adatot kell megadni.

gls kisokos

Milyen méretű és súlyú csomagot szállít a GLS?

A GLS-nél a legnagyobb méretű csomag, aminek a szállítását még vállalják, a következő:

• Hosszúság: 200 cm
• Szélesség: 80 cm
• Magasság: 60 cm
• Körméret: 300 cm

A csomag súlya pedig nem haladhatja meg a 40 kg-ot.

Ha további kérdéseid lennének a GLS-ről, vagy szeretnéd elvégezni az online kalkulációt, a Csomagnet.hu weboldalán könnyedén megteheted.

Mire ügyeljünk a küldemény csomagolásakor?

A csomag tartalmának biztonsága érdekében ügyelni kell arra, hogy az mindenképpen alaposan legyen becsomagolva. Külső borításként a háromrétegű kartondoboz a legjobb választás. Arra pedig figyeljünk, hogy a belső tér is ki legyen töltve, ne tudjon mozogni a doboz tartalma. Kívülről is alaposan ragasszunk körbe, és erre kerül a futár által hozott csomagcímke is. Mivel a csomagcímkét a futár magával viszi, a nyomtatással sem kell bajlódni.

Szállítási határidő

A GLS az egyik leggyorsabb futárszolgálat, néhány munkanapon belül biztosan célt ér a csomag. Amennyiben házhoz rendeljük a csomagot, a futár érkezésére hétköznaponként 8.00 és 18.00 óra között lehet számítani.

GLS CsomagPont

A GLS nemcsak háztól házig szállít, tehát a csomag nemcsak az otthonunkban vehető át, hanem kérhetjük azt is, hogy csomagpontra szállítsák. Mivel országos lefedettségük van, biztosan találunk egy, a lakóhelyünkhöz közel eső átvételi pontot. Kényelmes, hiszen nem kell várnunk a futár érkezésére, a pontok pedig sok esetben hétvégén is nyitva tartanak.

Teendő a csomag sérülésekor

Ha azt tapasztaljuk, hogy a csomag sérült, mindenképpen jelezni kell azt a futár felé, és érdemes képekkel is dokumentálni azt. A kézbesítéstől számítva 96 órán belül írásban is jelezni kell a futárszolgálat irányába.

Hogyan lehet megrendelni a GLS szolgáltatását?

A Csomagnet.hu oldalán néhány kattintással, akár regisztráció nélkül is megrendelhető a GLS szolgáltatása. Ugyanakkor érdemes regisztrálni, hiszen ez esetben követhetjük a csomag útját is, ami különösen hasznos, ha például külföldre adtuk fel.

 

(Szponzorált cikk)

 

Hozzászólások