A jó idő közeledtével – nem meglepő módon – sokakban felmerül a medencevásárlás gondolata. Mivel a választék nagy, nem is olyan könnyű eldönteni, hogy melyik medencét vásároljuk meg. Nézzük, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha összeszerelhető medencét szeretnénk!

medencevasarlas

Medencét a kertbe? Naná!

Az összeszerelhető medencének számos előnye van. Nem igényel akkora kiadást a család részéről, mint egy épített medence. Ellenben izgalmas szórakozást kínál mindenki számára. Az is pozitívum, hogy szállítható és raktározható, ezáltal könnyedén áthelyezhető. A téli hónapokban pedig elrakhatjuk biztonságos helyre.

A medenceválasztás szempontjai

Ha összeszerelhető medencére gondolunk, alapvetően három típust különböztetünk meg: vannak felfújható, csővázas és fémvázas medencék. A felfújható medencék, ahogy nevük is mutatja, egy felfújható résszel rendelkeznek, amit ha megtöltünk levegővel, felemeli a falat. Erős vinylből vagy PVC-ből készülnek, így mindenképpen tartós darabok. A csővázas medencék falát már acélcsövek tartják, emiatt pedig több vizet is képesek megtartani.

A Medence Óriás webáruháza széles választékot kínál családi medencékből is, de emellett számos más medencekiegészítő terméket találhatunk náluk.

A medence márkája

Medencevásárlásnál nem érdemes spórolni. Inkább a legnagyobb márkák, mint az Intex vagy a Bestway termékeit válasszuk, így biztosan nem ér minket csalódás. Azért is hasznos ezeket a márkákat vásárolni, mert az ő medencéikhez probléma esetén könnyedén tudunk pótalkatrészt vagy kiegészítőt vásárolni.

A medence mérete

A méret kiválasztásánál gondoljuk át, hogy várhatóan hány ember fogja a medencét használni. Kis család esetében elég egy néhány fős kivitel, de ha népesebb a családunk, esetleg elképzelhető, hogy a szomszédok és barátok is csobbannak nálunk, akkor vásároljunk igazán nagy méretűt.

A medence alakja

Ami a medence alakját illeti, van kör-, ovális, téglalap- és négyszögalakú medence is. Kör- és ovális alakú főleg a gyerekeknek ajánlott, hiszen ez esetben nincsenek sarkok, és labdázásnál is egyszerű elhelyezkedni. A téglalap nagyobb méretű medencéknél hasznos, hiszen így az úszás vagy más vízisportok űzése is lehetséges.

A medence beüzemelése

A medence beüzemelése, összerakása egyedül is lehetséges. Amennyiben tudjuk, hogy szakember segítsége nélkül fogjuk a medencét üzembe helyezni, előre gondoskodjunk a megfelelő helyről. Akár az interneten talált útmutatót is felhasználhatjuk, de nézzünk utána még a rendelés előtt, hogy biztosan menni fog-e a szerelés.

 

(Szponzorált cikk)