Augusztus 6-án, 13-án és 27-én díjmentes tárlatvezetések, augusztus 31-én pedig regisztrációhoz kötött vártörténeti séta várja a Vajdahunyadvárban található Magyar Mezőgazdasági Múzeum épülete és kiállításai iránt érdeklődő látogatókat.

Állandó kiállítások:

  • A magyar mezőgazdaság története a kezdetektől 1945-ig
  • A háziállatok kialakulása
  • Vadgazdálkodás és vadászat
  • A halászat története Magyarországon
  • „A növények országából…„
  • Erdészet
  • Természeti értékeink, természetvédelem
  • A magyar szőlő és bor Európában
  • A ló – Nemzeti lókiállítás


2014. augusztus 6., 15.00

Díjmentes tárlatvezetés – Vadászati kiállítás, A halászat története Magyarországon

Értő tárlatvezetéssel kísért délutáni barangolás a múzeum gótikus szárnyában, a vadászati és halászati állandó kiállítás világhírű trófeái és élethű diorámái között.


2014. augusztus 13., 15.00

Díjmentes tárlatvezetés – A ló – Nemzeti lókiállítás

Mindent tudni szeretne a lovakról? A ló – Nemzeti lókiállítást élvezetes tárlatvezetéssel végigjárva nem csak a lovaskultúrával ismerkedhet meg közelebbről, de számos érdekességet is megtudhat az ember egyik legrégebbi, négylábú társáról.


2014. augusztus 27., 15.00

Díjmentes tárlatvezetés – A magyar mezőgazdaság története a kezdetektől 1945-ig

Délutáni séta a múzeum legnagyobb kiállításában, értő és élvezetes vezetéssel. A gazdag anyagot felvonultató állandó kiállítás a magyar mezőgazdaság történetét kronologikus felépítésben, komplex megközelítéssel mutatja be az élelemtermelés kezdeteitől, vagyis az újkőkortól egészen 1945-ig.

A tárlatvezetés ingyenes, a részletekről, illetve a kiállításokra szóló belépők árairól azonban a Mezőgazdasági Múzeum weboldalán lehet tájékozódni.2014. augusztus 31., 11 óra és 14 óra

Vártörténeti séta és toronylátogatás

Az építészeti és kultúrtörténeti vezetéssel egybekötött vártörténeti sétán az érdeklődők megismerhetik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum gyűjteményeinek és kiállításainak otthont adó Vajdahunyadvár történetét. A vasárnapi program során a látogatók megcsodálhatják az Alpár Ignác tervezte múzeumépület egyedülálló építészeti szépségeit, megismerhetik a „tornyok titkait”, a szobrok, a díszek és címerek jelentését, valamint a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílus jegyeit. A program különlegessége, hogy a séta végén megnyitják az Apostolok tornyának kapuját, lehetőséget adva az érdeklődőknek, hogy megcsodálhassák a magasból nyíló páratlan kilátást a Városligetre. A belépőjeggyel a múzeum összes saját rendezésű, állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

Jegyárak: felnőtt 1400 Ft, gyermek és nyugdíjas: 850 Ft
A program regisztrációhoz kötött. Regisztrációk fogadása: augusztus 11-től.

Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

2014. augusztus 3.

Hozzászólások