A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban Táncos mesék címmel táncszínházi bérletet kínálnak óvodások és kisiskolások számára

1.    PÖTTÖM PANNA – „TáncMese”- a VSG Kamarabalett elõadása

…Egy kíváncsi kislány elindul megismerni a világot. A sok izgalmas kaland során megannyi különös lényt megismer. Az, hogy megtalálja-e a hozzáillő társat és így az igazi boldogságot, csak az út végén derül ki! Színes díszletek és jelmezek, klasszikus zene és változatos vidám jelenetek színesítik az előadást, amelyben a nézőtéren ülő kisfiúknak és kislányoknak is tartogatunk izgalmas helyzeteket, meglepetéseket! A főszereplő Pöttöm Panna a nézőtérről a gyerekek közül érkezik, a darab végén pedig ugyanott búcsúzik a nézőktől! Gyertek és járjátok végig ezt a kalandos utat, ismerjétek meg Pöttöm Panna varázslatos világát! A mulatságos, látványos táncjelenetek közben narráció segíti a kisebbeknek a megértést!

Narrátor: Kautzky Armand
Rendezõ koreográfus: Vass Sándor Gergely
A mesebeli szereplők: Anya, Béka, Bogarak, Gólya, Fecske, Mezei Egér Asszonyság, Vakond Úr, Egy tündér Király és persze Pöttöm Panna
Előadják a VSG Kamarabalett táncművészei:
Vass Márta, Annus Beáta, Hankó György és Vass Sándor Gergely

2.    LÚDAS MATYI – a Honvéd Táncszínház előadása

Aligha ismerne rá a debreceni költő-botanikus, Fazekas Mihály – Kazinczy kortársa – örökifjú leleményére, mivel Novák Ferenc nem az a fajta színházcsináló, aki beérné a puszta másolással. A Honvéd Táncszínház színpadán igazát kereső Lúdas Matyi sokban különbözik eredeti önmagától. Itt is háromszor veri ugyan sérelmeit vissza, de más módszerekkel. Színesebb-tarkább a környezet is: ha lúd, legyen szerelmes, és Döbrögi is kap maga mellé méltó társat egy hataloméhes, kapzsi feleség személyében. A színpadi vásár forgatagában számos új figura bukkan fel, köztük a képmutogató, aki az önkény elleni lázadásra buzdítja Matyit, és kísérőül is szegődik hősünk mellé. A sokféle – táncban és mai hangvételű dalban elbeszélt – kaland után természetesen a színpadon is győzedelmeskedik az igazság. A táncjáték fináléjának népünnepélyén ki-ki elnyeri méltó jutalmát.

3.    VACKOR KALANDJAI – az Inversedance – Fodor Zoltán Társulatának előadása

Történetünkben Kormos István egyik legkedveltebb meséjét dolgoztuk föl. Vackor alakja elevenedik meg a színpadon, hogy kedves és humoros utazásra invitálja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Főhősünk egy esetlen de nagyon bájos kis maci, aki egy kora őszi napon elcsatangolva, egy öreg fa árnyékában leheveredve boldog álmodozásba merül. Csintalan falevelek repítik Álomországba, ahol barátaival számtalan, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba keverednek, hogy végül elérkezzenek a tanulságos végkifejlethez.

Régi mese újra itt van,
táncszínpadon is felbukkan
a lompos, loncsos csatangoló,
piszén pisze kölyökmackó.

A mese közben a zenetörténet legismertebb klasszikusai is felcsendülnek a gyerekek fülére hangolva, hogy dallamukkal játékosan ismerkedhessenek meg a legkisebbek is.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
A bérlet ára: 2.900 Ft (3 elõadás)
Helyreszóló bérletek válthatók a kulturális központ jegypénztárában munkanapokon 14-19 óra között.
Jegyár: 1.200 Ft /elõadás
Információ: Kiss Erika, 76/503-880, erika.kiss@efmk.hu és a www.efmk.hu honlapon.
Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft., 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

2014. augusztus 25.

Hozzászólások