Több mint száz színházi dolgozó áll rajthoz szombaton és vasárnap a 3. kecskeméti színészolimpián. Idén először nagyszabású foci derbynek is otthont ad az OlimpiART, amelyen színészek, politikusok, Kecskemét közéleti személyiségeiből verbuvált csapat és a rendőrség aranylábú futballistái csapnak össze.

 

OlimpiART_2015

 

–    Minden eddiginél több nevezés érkezett hozzánk: összesen tizenegy hazai és határon túli színház képviselteti magát a játékokon, és számos szabadúszó kolléga is rajthoz áll – mondta el kérdésünkre Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója. – Valamennyi esemény nyilvános és ingyenesen megtekinthető, várunk minden lelkes szurkolót.

A nevezések tükrében idén a foci és az asztalitenisz ígérkezik a legnépszerűbb versenyszámnak. Utóbbiban nevezett a 2015-ös OlimpiART nagy visszatérője, Koncz Gábor, aki szombat délelőtt a Kecskeméti Spartacus Sportkörben megrendezett versenyen indul. A futballrajongók szombaton a színházi válogatottak összecsapását láthatják a Széktói Stadionban, majd vasárnap 11 órától ugyanitt következik a nagyszabású derby, amelynek résztvevői: Parlament SE, Kecskeméti Közélet Csapata, Színész Válogatott és a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság Csapata.

 

futas

 

Este sem maradunk programok nélkül, hiszen az OlimpiART kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. Szombaton 18 órától gyerekprogramokkal indul a forgatag: lesz arcfestés, origami és jelmezes fotózás a színház előtti téren. Bemutatkoznak a balettosok is, majd Csombor Teréz és Pál Attila énekel részleteket népszerű musicalekből és operettekből. 21 órától a Harmadik OlimpiART koncert teszi fel az i-re a pontot.

Figyelem! Szombaton a teátrum jegypénztára 18-22 óráig nyitva tart. Csak ezen az estén 18-22 óráig udvarszínházi bérlet akció: Egyet fizet, kettőt kap!  

 

eredmenyhirdetes

 

OlimpiART 2015 programjai

Június 20. szombat:
•    TENISZ 10.00 óra  (Ujhidy Teniszcentrum (6000 Kecskemét, Olimpia utca 2.)
•    ASZTALITENISZ 10.00 óra (Kecskeméti Spartacus Sportkör (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány. 11.)
•    ÚSZÁS 10.30 óra (Kecskeméti Fürdő (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.)
•    SAKK 14.30 óra (Katona József Gimnázium (6000 Kecskemét, Dózsa György út 3.)
•    KOSÁRLABDA 14.30 óra (Katona József Gimnázium (6000 Kecskemét, Dózsa György út 3.)
•    FUTBALL 16.00 óra (Széktói Stadion, KTE pálya (6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1/a  )
•    ATLÉTIKA 18.00 óra (Széktói Stadion, KTE pálya (6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1/a  )

Június 21. vasárnap
•    FOCIDERBY 11.00 óra (Széktói Stadion, KTE pálya (6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1/a.)

 

 

Hozzászólások