A 2015/2016-os évad jubileumi évad lesz, hiszen ez a 120. a Víg történetében.

Vigsajttaj_3

A Vígszínház az egyik legrégibb és legnagyobb kulturális intézmény nemcsak Budapesten, hanem az egész országban is. És ez alatt a 120 év alatt mit sem vesztett fiatalos lendületéből, korszerűségéből, nyitottságából.

Ez a színház 120 éve valódi minőséget képvisel.

Budapest polgárai építették a városnak, Budapestnek.

Magánemberek a saját pénzüket adták össze, hogy a város polgárságának új, igényes színháza legyen.

Vigsajttaj_Wunderlich

És 1896-ban páratlan gyorsasággal, alig egy év alatt épült fel az a csodálatos épület, ami azóta annyi kiváló művésznek, alkotónak és sok millió nézőnek is az otthona lett.

A Vígszínház mindig is érzékenyen figyelte a világban zajló folyamatokat, mindig naprakész és korszerű volt, elsőként mutatta be a legnagyobb kortárs műveket: Csehovot, Pirandellót és Brechtet is mi ismertettük meg a magyar közönséggel.
A legkiválóbb drámaírók leltek otthonra nálunk, és aztán tőlünk indultak a világhír felé: elég csak említenünk Molnár Ferencet és Lengyel Menyhértet.

Vigsajttaj_1

A színház igazgatónője, Eszenyi Enikő bejelentette:

“A jubileumi évadunkban számtalan meglepetéssel és izgalmas programmal készülünk, amivel méltó emléket állítunk nagy elődeinknek. Felidézünk legendás előadásokat és megemlékezünk egykori, ragyogó tehetségű színészeinkről, alkotóinkról is. És természetesen hűek maradunk hagyományainkhoz is: megünnepeljük fontosabb évfordulóinkat és nemzeti ünnepeinket.

A 2015/2016-os évadban 10 bemutatóra készülünk 4 nagyszínpadi, 4 Pesti Színházi és 2 házi színpadi előadásra.

Boldog és büszke vagyok, mert már most 650-el több bérletet adtunk el, mint tavaly ilyenkor.

A 2014/2015-ös évadban összesen 617 előadást játszottunk, ebből 254-et a Vígben, 255-öt a Pestiben és 108-at a Házi Színpadon.

 

Vigsajttáj_BataÉva

A 2015/2016-os évad új bemutatói lesznek:

Össztánc; Fejes Endre – Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem; L. Frank Baum—Harold Arlen—E. Y. Harburg: Óz, a csodák csodája; Arthur Miller: Istenítélet (Salemi boszorkányok); Mike Bartlett: Földrengés Londonban; Nádas Péter: Találkozás; Friedrich Schiller: Haramiák; Shakespeare: Velencei kalmár;  Márai Sándor: Hallgatni akartam

Új társulati tagok a Vígben

A következő évadban 11 fiatal szerződik a Vígszínház társulatához, név szerint:

Bach Kata, Csapó Attila, Hajduk Károly, Király Dániel, Kovács D. Dániel, Orosz Ákos, Puzsa Patrícia, Szilágyi Csenge,  Vecsei Miklós, Wunderlich József, valamint Zoltán Áron.

Forrás: A Vígszínház honlapja

 

Hozzászólások