Születésnap megünneplésére gyűltek össze a vendégek 2016. március 19-én, szombaton 14.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. A Montázsmagazin négy éves lett.

 

kozonseg6

 

Jelen volt Mák Kornél alpolgármester, Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója, Bán János író, a Hírös.hu cégvezető- főszerkesztője, valamint dr. Weninger András aljegyző.

 

szabosanyi

Szabó Sándor tárogatóművész

Szabó Sándor tárogatóművész muzsikája után Mák Kornél alpolgármester üdvözölte a jelenlévőket, és köszöntötte a négyéves Montázsmagazint. Hangsúlyozta a kultúra továbbadásának fontosságát, az értékteremtést és az értékek továbbítását az olvasók felé. Díszoklevelet adott át Weninger Endréné Erzsébetnek és a Montázsmagazin szerkesztőségének.

 

kornelmak1

Mák Kornél kultúráért felelős alpolgármester, Kecskemét

A Montázsmagazin, mint kulturális és életmód magazin azzal a céllal jött létre, hogy általános emberi és erkölcsi értékeket közvetítsen olvasói felé kulturális és életmódhoz kapcsolódó, pozitív szemléletű írásokkal. A szerkesztőség valamennyi tagja ezért dolgozik, és célul tűzték ki a nagyobb olvasottság elérését. Munkájuk elismeréséül két díjat adományoztak idén is.

 

ramhab dij

A Montázsmagazinért díjat Ramháb Mária, a könyvtár igazgatója vehette át 

Ebben az évben a szakmai jellegű Montázsmagazin Alkotói díjat Tóthné Filus Ilonának, Fitó Icának, keceli szerkesztőnek adományozták. A Montázsmagazinért díjat Ramháb Mária igazgatóasszonynak, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár vezetőjének adták át, aki helyet ad a könyvtárban a Montázsmagazin rendezvényeinek, és figyelemmel kíséri, segíti a tevékenységüket.

 

alairas2

Weninger Endréné és Bán János együttműködési megállapodást írnak alá

A szerkesztőség szeretné kiszélesíteni, biztosabb alapokra helyezni a Montázsmagazin működését. Ennek érdekében szövetségeseket kerestek. Fölvették a kapcsolatot a Kecskeméti Televízió Nonprofit kft. Hírszolgáltató Divízió cégvezető-főszerkesztőjével, Bán János Mór íróval, a Hunyadiakról szóló, 10 kötetes mű szerzőjével abból a célból, hogy kölcsönösen segítsék egymást az újságírói tevékenységben. Sor került egy ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírására is.

 

ban janos

Bán János, a Hírös.hu cégvezető-főszerkesztője

A rendezvény egyúttal antológia-bemutató is volt. A Montázsmagazin által kiadott harmadik antológia címe: Csak a szeretet örök. Ennek résztvevői az Íróklub rovat jól ismert szerzői, interjúalanyai közül kerültek ki. Az antológiában 48 szerző alkotásai – versek, novellák, festmények, fotók – találhatók.

 

borito02

 

A különböző irodalmi csoportokhoz tartozó írók, költők és képzőművészek között a Montázsmagazin a baráti kapocs. Akivel itt készült interjú, az a magazin nagy családjába tartozónak érezheti magát. A 48 szerzőből tíz a kecskeméti, a többiek Budapestről és az ország legkülönbözőbb tájairól érkeztek a bemutatóra.

 

kiraly01

Király Lajos, az Óbudai Krúdy Kör elnöke, az antológia szerkesztője

A továbbiakban bemutatkoztak a különböző irodalmi körök és képviselőik: Király Lajos költő a Krúdy Kör, Sipos Mari az Ősi Kovács Művészeti Műhely, Kovács István József pedig a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre képviseletében. Az előadók (Gyöngyösi Szabó Katalin, Kökény Éva, Szeli Sára és Ujvári Ferenc) verseket mutattak be az antológiában megjelent művek közül.

 

kovacspista2

Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének elnöke

Pető Edina Fadette énekes, előadóművész az énekhangjával bűvölte el a jelenlévőket. Borsányi Irén megzenésített verseket énekelt saját gitárkíséretével.

 

kokenyeva1

 

 

ujvari3

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapestről érkezett Németh Nyiba Sándor költő, zenész, volt birkózó olimpikon, aki egyik megzenésített versét énekelte el saját gitárkíséretével. Végül Szabó Sándor tárogatóművész zárta a rendezvényt gyönyörű játékával.

 

 

sara-kati

Szeli Sára és Gyöngyösi Szabó Katalin bemondók, előadóművészek

Mint ahogy a bemutatott Montázsmagazin antológia is a szeretetről szól, az egész rendezvény a szeretet jegyében zajlott. A kellemes hangulatot egy hatalmas torta látványa és megkóstolása fokozta, majd jóízű beszélgetés alakult ki képzőművészek, írók, költők, újságírók, előadóművészek között, akik jónéhányan most találkoztak először. A Montázsmagazin összehozta őket.

 

edina2

Pető Edina Fadette énekes, előadóművész

borsanyi03

Borsányi Iréne énekes, előadóművész

nyiba03

Németh Nyiba Sándor író, költő, zenész, olimpikon

Montazs torta kicsi

Az óriástorta….

 

Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások