A XI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadóján a legjobb női főszerepért járó díjat a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésznője, Danyi Judit vehette át.

danyi judit

Danyi Judit színművésznő a Szarvasi Vízi Színház gálaműsorán (Fotó:  Hegedűs Zoltán)

Vasárnap egy fergeteges gálaműsor keretében hirdették ki a Szarvasi Vízi Színház idei legjobbjait, itt vette át a művésznő is a díjat.

A kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a Jövőre, veled, itt 2. című romantikus vígjátékkal szerepelt a különleges helyszínen, egyik főszerepében Danyi Judit volt látható.

 

danyi judit

Danyi Judit színművésznő – A kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színpadán (Fotó: Ujvári Sándor)

Kedves Judit! Szeretettel gratulálunk a díjhoz, amelyet egy érdekes, kétszereplős darab egyik előadójaként a közönség szavazatai neked ítéltek. Számodra mit jelent a közönség véleménye, szeretete?

Természetesen a közönség elismerése a legnagyobb megtiszteltetés egy színésznek, hiszen ezért dolgozunk. Azért is ez a legfontosabb díj, mert semmilyen érdek vagy összeköttetés nem befolyásolja, nagyon nagy megtiszteltetés volt ezt elnyerni.

A férjeddel, Hegedűs Zoltánnal együtt alakítjátok a bravúros darab különleges párosát. Már az első részét is ti ketten játszottátok. Jól áll nektek ez a darab. Segít a felkészülésben, hogy otthon bármikor el tudjátok próbálni vagy megbeszélni a szerepet?

Soha nem próbálunk itthon a férjemmel, amikor egy darabban játszunk, ez nem jellemző ránk. De ennél az előadásnál olyan nagy szövegmennyiségről volt szó, amit csak ketten mondunk el, hogy néha kénytelenek voltunk itthon összemondani a szöveget. De általában nem hozzuk haza a munkát. Ilyen szoros együttműködésnél és egymásrautaltságnál ez a díj természetesen a kettőnk elismerése!!!!

Hegedűs Zoltán színművész – Helyszín: a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (Fotó: Ujvári Sándor)

A pandémia miatti elzártság után öröm lehet újra játszani, a közönség elé állni. Hogy viselted a beszűkült életteret, és most milyen a hangulatod?

Sok sorstársammal együtt nagyon nehezen viseltem a bezártságot. Remélhetőleg nem kell újra átélnünk… De nem panaszkodom, amikor van, aki nálunk is rosszabbul járt.

Milyen szerepek várnak rád a következő évadban? Melyik darabokban láthatunk majd?

Az új előadásaim jövőre az 1×3 néha négy című vígjáték és a Terror című tárgyalótermi dráma lesznek. Valamint az idén elmaradt A jegesmedve szerelMese, ami egy gyerekeknek szóló klímamese. És szerencsére tovább is játsszuk a Jövőre, veled, itt 2.őt is, de októbertől már a Kelemen László Kamaraszínházban.

danyi judit

Előadás a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban (Fotó: Ujvári Sándor)

Kedves Judit! Gratulálunk a díjhoz neked is, a férjednek is, hiszen együtt vittétek sikerre a darabot. További sikeres szerepeket kívánok neked a Montázsmagazin olvasói nevében is!

 

Weninger Erzsébet

Magazinunkban itt olvashatunk a darab bemutatójáról

 

Hozzászólások