Szombati korzó a Széchenyivárosi Kispiacon – Kivételes helyzetben vannak azok, akik Kecskeméten széchenyivárosi lakosnak mondhatják magukat. És nem csak azért, mert ott található Kecskemét Szabadidőközpontja és Arborétuma, de magukénak mondhatnak egy olyan csarnokkal rendelkező kispiacot is, melynek kínálatában szinte minden megtalálható.

a széchenyivarosi kispiacon

Felvesznek egy kényelmes tempót és elsétálnak az Aradi vértanúk terére, ahol a kispiac és a kirakodóvásár megtalálható. Üres kosarukat megtölthetik gyümölccsel, zöldséggel. Vásárolhatnak házias, gyermekkori ízeket idéző füstölt húskészítményeket. De kaphatnak termelői mézet, tyúktojást, fürjtojást és más egyéb háztartásukba kívánkozó alapanyagokat is.

Amennyiben ruhatárukat kívánják egy kicsit feldobni, vagy gyermekeik kinőtt ruháit lecserélni, erre a célra több lehetőségük is kínálkozik a piac területén. Kéthetente szombatonként kerül megrendezésre a Forintos Börze. Itt baba-, gyermek-, felnőtt új és használt ruházat, játékok, mesekönyvek és egyéb csecsebecsék kínálata várja az érdeklődő közönséget. Az aszfaltozott nyílt területen is találhat ki-ki ízlésének, igényének megfelelően ruhaneműket.

Ha pedig csak egy szép új cipőre vágyik, mi sem egyszerűbb, mint az egyik szombati cipővásáron megjelenni, ahol kedvére válogathat az idénynek megfelelő lábbelik közül.

Ha csemetéivel szeretne közös programot a kispiacon, készüljön fel lelkiekben, mert az árusok a gyermekekre is gondolnak, játékok és nyalánkságok formájában.

Aki pedig a balkonládáját szeretné csinosítgatni, megteheti kedves kis színes árvácskákkal vagy más idényjellegű virágokkal. Ezek szintén szerepelnek a piac választékában.

a széchenyivarosi kispiacon

A széchenyivárosi lakosok csak egy karnyújtásnyira vannak a piaci korzótól, szemben az átutazókkal vagy más városrészekben lakókkal. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy ha arra járnak, megálljanak a Széchenyivárosi Kispiacon kíváncsiskodni. Hovatovább egy hétvégén délelőtti programnak is beillő célállomás lehetne!

Facebook

Kapcsolódó cikkünk:

Családi programok a Széchenyivárosi kispiacon

 

Hozzászólások