„Mindennap értéket adunk” – Országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban várják változatos programokkal az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából. Kecskemét kiemelt vidéki helyszíne a kezdeményezésnek, február 16-án, szombaton 11.00 órától kezdődik a színes programok kavalkádja a Hírös Agóra Kulturális Központban.

– A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. – hangsúlyozta Bordás István, az egyesület elnöke. Az elnök kiemelte: – A kulturális területen dolgozó szakemberek elhivatottsága, fantáziája, kreatívsága tartja életben nagy sikerrel évről-évre a kezdeményezést.

Novák Péter színész, zenész, rendező, a programsorozat védnöke is hangsúlyozta, hogy a közművelődésben dolgozók hétköznapi hősök, akiknek munkájával erősödnek a helyi értékek, helyi közösségek, és közvetítik az értékeket és élményeket a nagyközönség felé. Professzor Dr. Kásler Miklós fővédnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nyitja meg pénteken az idei Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot a gödöllői Művészetek Házában.

Kultúrházak éjjel nappal – sajtótájékoztató Budafokon

A kecskeméti Hírös Agóra is készül, színes programok kavalkádja várja az érdeklődőket a Kulturális Központban, „Eljött a Te időd!„ jelmondattal. A kínálat közt szerepel többek között kötetlen rajz, festő és kézműves foglalkozás gyermekek és felnőttek részére, textilszatyor nyomtatás, „időtálló” vászontáska festés.

A beltéri színpadon: First Step Dance bemutató, feltöltő performance a Ifjú Morbid Színpad és a Kecskeméti Színjátszó Műhely előadásában, valamint a BarIson együttes szórakoztatja majd a jelenlévőket szombaton, 16-án 11.00 órától 13.00-ig. Értékes nyeremények: koncert-, színház- és mozijegyek is várják azokat, akik ellátogatnak a Deák Ferenc térre a Kultúrházak éjjel-nappal városi rendezvényére!

További információ 

 

 

Hozzászólások