Az önkormányzati választásokat követően  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesületnél tisztújító közgyűlés zajlott. 2019. november 27-én Kecskemét és térsége 21 települési önkormányzatának részvételével az Egyesület tisztségviselői újonnan megválasztásra kerültek.  

Az elnök továbbra is Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere maradt. Az elnökhelyetteseket is újraválasztották: Tóth Jánost, Tiszakécske Város polgármesterét, Basky Andrást, Lajosmizse Város polgármesterét, valamint Dr. Kelemen Márkot, Kerekegyháza Város polgármesterét.

A Felügyelő Bizottság elnöke, Pénzváltó István Nyárlőrinc Község Önkormányzatának polgármestere lett. A Felügyelő Bizottság tagjai: Balogh Károly, Helvécia Nagyközség Önkormányzatának polgármestere és Gál Szilvia, Orgovány Nagyközség Önkormányzatának polgármestere.

A tisztújító közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Alapszabályának módosítása, valamint ezzel egyidejűleg a 2020. évi költségvetés elfogadása is.

A Hírös Hét Fesztivál XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításának szakmai és pénzügyi beszámolója és a XI. Őszi Helyi Termék Ünnep szakmai és pénzügyi beszámolójának elfogadása után ismertették az EFOP 1.2.1-15 kódszámú „Védőháló a Kecskemét és térsége családjaiért” című pályázat 2019. évi megvalósult tevékenységeit és a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kistelepülési bemutatóinak tapasztalatait.

Gyakorlati bemutatásra került a Kecskemét és térsége turisztikai mobil applikáció is, melynek a köztudatba való bevitele még folyamatban van. A következő fázisban a települések után a turisztikai szolgáltatókkal ismertetik meg az applikáció széleskörű felhasználási lehetőségeit.