Örökzöld korallberkenyéket ültetett a KIKFOR Kft. Kecskeméten – Nyolcvan tő korallberkenyét ültettek el péntek délelőtt a Kecskeméti Ingatlankezelő- és Forgalmazó Kft. munkatársai Homokbányán, amely később örökzöld térfalként szolgál.

kikfor

– Az akció egy komolyabb zöldítési program részeként valósult meg – fogalmazott Nagy Gábor Tibor, a KIKFOR Kft. ügyvezetője.

– Cégünk nagyon fontosnak érzi, hogy nem csak az általa kezelt épületekkel, hanem azok szerves környezetével, parkokkal, kertekkel is törődjön.

A Téglás utca 5. szám előtti parkolóban a KIKFOR Kft. munkatársai az előkészítési munkálatokat követően összesen 80 tő korallberkenyét ültettek el. Az akció kiemelt értéke, hogy egy szép, örökzöld térfal alakul ki ezen a területen.

– Fontos megjegyezni, hogy ez az akció nem csak az ültetésről szól. Ezeket a növényeket a cég munkatársai gondozni is fogják a nyár folyamán és az azt követő időszakban. A Kft. ezzel a projekttel csatlakozni kíván a Homokbányán már egyébként is zajló Zöld város koncepcióhoz.

Nagy Gábor beszámolt továbbá arról is, hogy a helyszínen egy esőkertet és egy pergolafalat is szeretnének kialakítani, valamint hosszú távon a cég által kezelt társasházak esetében újabb zöldítési akciókat terveznek.

 

KIKFOR Kft.

Környezetvédelemhez kapcsolódó cikkünk