Elindultak a szerkezetépítési munkálatok – Látványos szakaszába lépett a parkolóház kivitelezése a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház mellett. A VER-BAU Parking Kft. saját beruházásaként építi a jelentősen megnövekedett szükségletek kielégítésére is alkalmas parkoló-komplexumot.

parkolohaz

Az alapozási munkálatok folytatásaként hatalmas pillérek sűrűjében halad szorgosan előre az építkezés újabb üteme. Ezekben a hetekben történik az előre legyártott tartószerkezetek állítása és a vasbetonból készült panelek beemelése és rögzítése. Az eddig felállított 32 db pillér és a rögzítésre került 30 vasbeton falpanel látványa már jól sejteti a leendő épület monumentális méreteit. A napokban már a födémpanelek beemelése is megkezdődött.

A minél kisebb zajterhelés és a kivitelezési idő felgyorsítása érdekében választotta a beruházó az előre legyártott és a helyszínen összeszerelésre kerülő elemek alkalmazását. Ezzel is előtérbe helyezve a környéken lakók nyugalmát és a kórházban folyó gyógyító munka zavartalanságát.

A kórházi látogatók számára fenntartott egykori parkolóhelyre ma már rá sem lehet ismerni. A korábbi szűkös, repedezett aszfaltborítású parkoló helyét egy minden igényt kielégítő, korszerű, 3 szinten kialakított parkolóház veszi majd át 385 fedett és 32 külszíni parkolási lehetőséggel. Az egyedi megjelenésen túl egyszerű, praktikus, mindenki számára elérhető használatot, azaz parkolást ígér a VER-BAU Parking Kft.

parkolohaz
A parkolóház várható szolgáltatásai

Az épület földszintjén üzlethelyiségek kerülnek kialakításra. A bérlőkkel kapcsolatban még folynak az egyeztetések. Várhatóan olyan szolgáltatók fognak itt helyet kapni, akik szélesebb igények kielégítésére is alkalmasak. A beruházó e tekintetben mindenek előtt a környék lakóinak, a közel 2000 kórházi alkalmazottnak, a betegeknek és a látogatóknak az érdekeit is figyelembe veszi. Ezáltal nagy valószínűséggel lehet számítani élelmiszer, drogéria és egészségmegőrző jellegű, igényes üzletekre.

A látványtervek alapján jól látszik az is, hogy a tervezés során kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem. Az élő növényekből kialakított zöld falak egyedi megjelenést nyújtanak az épületnek, amely a Széchenyiváros egy igazán ikonikus „zöld színfoltja” lesz. A beruházó kötelezettséget vállalt egyben arra is, hogy a kivágott növények helyett többszörösen fog újakat ültetni.

Az épület szerkezete a tervek szerint nyáron fog elkészülni, ezt követik majd az elektromos, gépészeti és egyéb szakipari munkálatok, mint pl. a liftek beépítése. A szerkezetállítást követően az építkezés előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatást adunk. 

VER-BAU Parking Kft.

 

Korábbi cikkünk a VER-BAU Kft-vel kapcsolatban

 

Hozzászólások