A Sofitelben szeptembertől újra induló Sunday Brunch különleges programokkal is készül a szezonban, melyek közül az egyikre október 28-án kerül sor a Két Cica Konyha gasztrobloggerének közreműködésével. Bezselics Ildikó már járt a Sunday Brunch-on vendégként, nem csoda tehát, hogy szívesen fogadta a szálloda meghívását, amikor egy közös főzőcskézésre invitálták: „Mindig inspirált a gondolat, hogy egyszer úgy igazából „végigehessem az őszt”, egy asztalnál ülve. De az évszak annyi remek alapanyagot tartogat, hogy soha nem tudtam mindet bezsúfolni egy menübe. Ezért örültem neki különösen, mikor a Sofitel Budapest Chain Bridge felkért, hogy állítsak össze egy vasárnapi menüt szezonális alapanyagok felhasználásával. Már alig várom, hogy szombaton reggel bevehessem magam a konyhájukba. Mert a házi ízekből természetesen nem engedek: az alábbi menüt két szakács és egy cukrász segítségével személyesen fogom elkészíteni, szombaton és vasárnap délelőtt.”

A Két Cica konyhája számos ételinspirációt hoz a séfeknek, többek között meg lehet majd kóstolni az erdei gombákból szarvasgomba olajjal készült levest, a vörösboros szilvalevest, a ropogós kacsacombot szőlőmártással és polentával, a harcsafilét édesköményszószban, spenótgombócokkal, a töltött gombát és töltött padlizsánt krumplipürével, a máglyarakást birsalmával, a karamellszirupos, csokis körtetortát és még sok más finomságot.

De a gyerekeknek is különleges fogásokkal kedveskedik a gasztroblogger, hiszen mentás halburger kerül terítékre édesköményes majonézzel, valamint áfonyás pottyantott palacsinta rózsaszín áfonyaöntettel és pattogós cukorral. Igazán különleges és kihagyhatatlan ebédnek ígérkezik tehát, melynek nem titkolt célja, hogy a francia 5 csillagos konyhába egy kicsivel háziasabb ízvilágot csempésszen.
A Sofitelben az élet tehát vasárnap is ’magnifique’! Érdemes betérni és asztalt foglalni.

Az ebéd ára 8000 Ft/fő, mely tartalmazza az üdvözlő italt, a ház borát, üdítőket, kávét és teát. Aki autóval érkezik, és nem szeretne alkoholt fogyasztani az ebéd folyamán, annak ez az összeg 7000Ft/főre csökken, a gyermekeket pedig 6-12 éves kor között 4000 Ft-ért várja az étterem. Bár az ár nem túl alacsony, ha különleges alkalmat szeretnénk megünnepelni, minden bizonnyal egyedülálló gasztronómiai élményben lehet részünk.

Forrás: Arteregó Kft.

2012. október 25.

Hozzászólások