A Kecskeméten nemrégiben megalakult Kölcsey Kör vendége Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő volt. A Piarista Gimnázium díszterme megtelt érdeklődő, jó szóra éhes, biztatást váró közönséggel. A pontosság igénye nélkül röviden összefoglaljuk az ott elhangzottakat.

Nagy küzdelem közepén van az országunk, külső és belső ellenféllel kell megbirkóznunk. Csak egyetlen dolog segíthet, a hitünk. A hit abban, hogy további esélyt kap az ország a megkezdett munka folytatására. Az ország lakosságának egy főre jutó tartozása pillanatnyilag: 2 millió 300 ezer Ft.

Hogy kimásszunk az adósságcsapdából és levegőhöz jussunk, idő kell. Két-három év következetes és kemény tenni akarás. Sajnos, sokan nem hagyják, hogy levegőhöz jussunk, ütnek, rúgnak, sebet ejtenek rajtunk, épp, mint a Melbourne-i olimpián az oroszok tették a vízilabdázóinkkal. Így október 23-a táján ez éppen aktuális hasonlat.

Ezért egymásnak át kell adnunk a hitet, hogy jó úton járunk. Oda kell figyelnünk egymásra, tudnunk kell, hogy ki milyen terhet cipel. A magyar embereknek össze kell fogniuk, különben térdre kényszerít bennünket a multinacionális tőkés érdekcsoport.

Még nem látszik jól, nincs kézzel fogható jele, de Magyarország a térség legbiztonságosabb országa. Bár nagyon nehéz korszak vár ránk, 2015-ben látszik majd meg először a siker, akkor érezzük először könnyebbnek az életünket. Akkor erőfeszítéseinket siker koronázza majd. Úgy legyen!

 

A beszélgetést Lévai Jánosné önkormányzati képviselő vezette, aki a program végén egy üveg Kecskemét környéki borral ajándékozta meg a borokat jól ismerő Pálffy Istvánt.

A közönség vásárolhatott a könyveiből is, majd kötetlen beszélgetés keretében dedikáltathatták a szerzővel.

 

Weninger Endréné

Hozzászólások