Szeretetnap Turán a Cserhát Művészkörrel – A Cserhát Művészkör Turai-Nógrádi csoportjának ötödik Szeretetnapja, kerti partija fergeteges hangulatbantelt és vastapssal zajlott a több mint 100 vendég körében. A meghívottak egy nagyobb csoportja a ballagás utáni időszakban csatlakozott a programhoz, és gyorsan alkalmazkodtak a jó hangulatú rendezvényhez.

Az ország különböző részeiből érkeztek a vendégek: Debrecenből, Székesfehérvárról, Miskolcról, hogy különböző helyeket említsek. Mosolygó arcú, kedves öleléssel egymást üdvözlő emberek érkeztek immár az ötödik alkalommal Turára, az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület udvarába, ahol a Cserhát Művészkör Turai-Nógrádi Csoportja tartotta ünnepét. Az esemény fővédnöke Szendrei Ferenc polgármester úr volt, továbbá védnök volt Németh – Nyiba Sándor, a Római Sas Lovagrend lovagja, Lovag Bornemisza Attila, a Római Sas lovagrend Quaestora és a Batsányi-Cserhát Művész Kör elnöke.

Az égiek biztosították a kellemes hőmérsékletet, a környékbeli madárkák pedig énekükkel kísérték a zene hullámait. Lovag Bornemisza Attila, a Kör országos elnöke köszöntötte a jelenlévőket, távollétükben a betegeket vagy egyéb elfoglaltságuk miatt hiányzókat. Majd V. Sándor Irén Ilona, a csoport vezetője és Marinka Sándorné, a nyugdíjas egyesület vezetője mondták el beszédüket. Tura város polgármestere, Szendrei Ferenc úr egyik rendezvényről a másikra sietett, hogy minden programot megtiszteljen jelenlétével, és elmondja megnyitó szavait, amit nagyon várt az ünneplő közönség.

Tóth István ügyvezető igazgatónak gratuláltunk a turai állattenyésztés példátlan sikeréért. Az egyedülállóan szép palócos szólással előadott helyi nyugdíjas egyesület dalköre megtartotta előadását. Könczöl István, az egyesület helyettes vezetője a tőle megszokott átéléssel szavalta el választott versét. Majd következtek egyéb szépséges versek Lovag Bornemisza Attila előadásában. Aaminah Szabó Ágnes táncművész, költő lélekemelő angyaltáncával kápráztatta el a közönséget. Bartók Anikó költő, a csoport irodalmi tagozatvezetőjének verse nagy sikert aratott. Serdült Erika Irén verse is szépen csengett. Nagy Péter Sebastián klarinétművész dallamaira a rigók éneke válaszolt, aki  Török Szabó Ottilia költő és szép hangú énekessel együtt adta elő műsorát az előző évekhez hasonlóan.

A székesfehérváriak Sipos Mari vezetésével

Követte Dáma Szilágyi-Kis Margit költő, fotóművész verse mélyen meghatotta a közönséget. Német Nyiba Sándor megzenésített, sok mondanivalót tartalmazó versei, és a mindig elkápráztató, többszörösen kitüntetett Dáma és művész Dáma Semes-Bogya Eszter népi énekes, fafaragó előadása nagy elismerést aratott. Körünkben először hallhattuk és csodálhattuk Orosz Margit költő verseit és könyvbemutatóját. Kégl Ildikó író novellájának meghallgatása is nagy élmény volt. Egészen különleges volt a Székesfehérvári Ősfehérvár Alkotóközösség műsora Sipos Mari vezetésével. Rendkívül jó műsoruknak csodás íve volt! Mind a tizenhárom művész bemutatkozott, ki festményével, ki versével! Óriási sikerük volt! A bemutatkozást Sipos Mari, a csoport elnöke koordinálta.

A hangosítást most is Gabica biztosította minőségi módon. A Római Sas Rend Lovagja, Magyari Hunor versmondása magkapó volt. Finom ebéd tette teljessé a napot, majd baráti beszélgetések színesítették, névjegyek cseréltek gazdát. A délutáni programok befejező részeként véget nem érő tapssal köszöntötték a Római Sas Rend lovagját, Bacsa Ferenc operaénekest, énekművészt, előadása közben még az udvar fái is kedvesen bólogatva vették fel a zene ritmusát. Újra és újra visszatapsolta a közönség. A jó hangulat, a véget nem érő jókedv éltette a napot, az ünnepi együttlétet. Köszönjük az égieknek és a jelenlévőknek a színvonalas együtt ünneplést. Búcsúzáskor elhangzott: Jövőre találkozunk Turán!

 

Tura, 2018. június 16.

Lovag Bornemisza Attila, a Római Sas Rend Quaestora

 

 

 

Hozzászólások