A sárkányölő lovagként elhíresült Szent György napját, április 24-ét hagyományosan a Rendőrség Napjaként ünnepeljük hazánkban. Ez alkalomból megyei állománygyűlést tartottak április 20-án, csütörtökön a kecskeméti Három Gúnár Rendezvényházban, ahol – mint Dávid Károly megyei főkapitány köszöntőjében is elhangzott – azok részesültek elismerő jutalomban, akik folyamatosan a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak.

Fotó: Mátyus István

Az ünnepség egyik momentumaként Pintér Csaba – a keceli Pintér Művek és a kecskeméti Wojtyla Ház Seniorátusának elnöke, a Porta Egyesület támogatója – nevében fia, Pintér Márk a Remény Szövetsége díjat megtestesítő oklevelet és jutalmat adott át a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Keceli Rendőrőrsén szolgálatot teljesítő Sendula József rendőr törzsőrmesternek, valamint Soós Editnek, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Humán Igazgatási Szolgálat Személyügyi Alosztálya előadójának.

Tizenegy éve már, hogy ezen a napon a Pintér család valamelyik tagja elismerés átadásával fejezi ki a rendőrség iránti nagyrabecsülését. A hagyomány apáról fiúra szállt: Pintér Józsefet Csaba fia, őt pedig Ön, az unoka követi a sorban. Miért tartják fontosnak e tradíció ápolását?
– Mindig jó érzés egy pozitív kezdeményezés mellé állni. Márpedig megbecsülni a rendőrök munkáját, egy évben legalább egyszer kifejezésre juttatni, hogy hálásak vagyunk azért, amit nap mint nap tesznek a nyugalmunkért, biztonságunkért, igazán nemes ügy – nyilatkozta hírportálunknak Pintér Márk.

Az ünnepségen továbbá elhangzott: a Szent György legenda azt a keresztény meggyőződést fejezi ki, miszerint a hit megszünteti a démonok uralmát és legyőzi a gonoszt. „Ezt a nézetet szeretnénk mi is erősíteni a rendelkezésünkre álló eszközökkel.”

Forrás: Wojtyla Ház Nonprofit Kft.

 

Szerk.: F.I.

 

 

Hozzászólások