A jeruzsálemi polgármester meghívásának tett eleget a múlt héten Kecskemét polgármestere húsz másik polgármesterrel együtt, akik a világ legkülönbözőbb országaiból érkeztek Jeruzsálembe.

klaudia04

Szemereyné Pataki Klaudia izraeli látogatásának célja elsősorban az üzleti és a kulturális kapcsolatok kiépítése volt. Meghívásának egyik oka Kecskemét városának innovatív képessége, dinamikus fejlődése lehetett. A kapcsolatok fejlődése a kulturális örökségvédelem továbbgondolásában is szerepet játszhat. 

klaudia09

Kecskemét polgármestere újságíróknak egy rövid, vetített képes előadás keretében mesélt az izraeli útról. Egy hetet tölthetett el Izraelben többek között Panama, Montreal, Buenos Aires, Beverly Hills, Salzburg és Sanghai polgármesterével közösen. Bizonyára jó hatással lesznek ezek a kapcsolatok Kecskemét későbbi terveinek megvalósítására. 

klaudia02

A polgármesterasszony az izraeli partnerekkel arról is megállapodott, hogy ösztöndíjakat fognak kiírni a Pallasz Athéné Egyetemre, ahová így izraeli diákok is jöhetnek. Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét legrégebbi testvérvárosába, Naharijába is ellátogatott.

klaudia06

A betlehemi főkonzulnak ígéretet tett, hogy a betlehemi karácsonyi jótékonysági vásár magyar standjára kecskeméti adományokat is küld a város, és ez már meg is történt.

 

 

Hozzászólások