Média a Családért díj – A jól működő család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének első és később is nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze.

media a csaladert

A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel, és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra.

Az idei év jelöltjeire a közönség 2022. január 10-én éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

A 2007-ben alapított Média a Családért díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is.

Média a Családért díj

„A jó médiatartalom ismérve, hogy egyszerre érdekes és tanulságos. No és az, hogy elolvasva, meghallgatva, megnézve többnek érezzük magunkat. 

Ha pedig ezek a tartalmak a családról szólnak, azt kapjuk, amit a legjobban szeretünk: az ismerősség csodás meglepetéseit. Idén is ünnepeljük együtt ezeket a műveket, múló médiánk állócsillagait!” – Dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal. Többek között témájuk volt az önbántalmazás, gyászfeldolgozás, időskori félelmek, szülés utáni depresszió, irigység, család melletti továbbtanulás, örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy hogy hogyan viselik a kamaszok a bezártságot.

Média a Családért díj

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalán és Facebook oldalán és YouTube csatornáján is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

A szavazók között 20 db Képmás-csomagot sorsolunk ki, amely tartalmaz egy hátizsákot, egy vászontáskát, 2022-es családi naptárat, Ugron Zsolna: A nádor asszonyai című történelmi regényt, valamint egy féléves Képmás-előfizetést.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak. A Média a Családért díj főtámogatója a Magyar Telekom. A külhoni Média a Családért díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2022. január 10-ig szavazhatnak arról, kik legyenek a Média a Családért díj közönségdíjasai.

Magyarországi jelöltek:

Külhoni jelöltek:

2020 – magyarországi zsűri:

 • Aczél Petra, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója
 • Gáspár Monika, a Librettó vezető szerkesztő M5 (MTVA)
 • Mohay Bence, az M4Sport műsorvezetője
 • Király Eszter, újságíró, az Én vagyok az apád blog alapítója
 • Martí Zoltán, a 777 alapító-főszerkesztője
 • Molnár-Bánffy Kata, kommunikációs szakember, a Képmás Kiadó és a Salt Communications ügyvezetője
 • Szám Katalin, a Képmás főszerkesztője
 • Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa

Külhoni zsűri:

 • Csinta Samu – újságíró, közíró (Erdély)
 • Dunda György – a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója (Kárpátalja)
 • Molnár Judit – a Ma7 médiacsalád főszerkesztője (Felvidék)
 • Tóth Lívia – a Hét Nap hetilap főszerkesztője, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének alelnöke (Délvidék)

További információk, közönségszavazás

Facebook oldal

 

Forrás: Salt.hu

Hasonló cikkünk:

Média a Családért-díj – Értékteremtő szerep a karantén idején

 

Hozzászólások