Az előző évekhez hasonlóan idén is közönségszavazással dől el, hogy kik lesznek a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriájának nyertesei. A két egyéni és két közösségi jelöltre március 2–12. között lehet szavazni a díj honlapján.

Magas a tét, hiszen az egyéni díjazott jutalma félmillió forint, az önkéntes közösségé pedig egymillió forint. Ismerje meg a jelölteket, és segítsen eldönteni, hogy kik legyenek ebben az évben a közönségdíjasok!

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálat-díj immár negyedik alkalommal jutalmazza a hivatásszerű és önkéntes szociális munka területén dolgozókat. Az országban egyedülálló kezdeményezés évről évre egyre nagyobb elismertségnek és ismertségnek örvend. A mostani jelölési időszakban már több mint 800 jelölés érkezett a díjra. Ebben az évadban a hivatásos és önkéntes kategóriákon kívül külhoni vándordíjra is lehetett jelölni önzetlen segítőket. Most elsőként Kárpátaljáról várták a nevezéseket.

A hét nagy segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri két önkéntes egyént és két civil közösséget választott ki februárban. Az volt a cél, hogy a közönség dönthesse el, ki kapja idén az elismerést. Az online szavazás március 2–12. között zajlik, a voksokat a díj weboldalán lehet leadni. Szavazni a két egyéni jelöltre és a két közösségre külön-külön lehet.

Az önkéntesen végzett szociális munka egyéni kategóriájában Puskás Kata Szidónia jutott a döntőbe, aki a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnökeként hangoskönyveket készít látássérült személyeknek és szemléletformáló vaksötét koncerteket szervez.

A másik jelölt Molnár Imréné, aki nyugdíjasként Pakson és környékén segíti fáradhatatlanul a rászorulókat többek között meleg étellel, ruhával és tartós élelmiszerrel.

A szavazásra felterjesztett önkéntes közösségek közül az egyik a szegedi Mosolykommandó Alapítvány, akik bohócdoktor csapatukkal beteg és rászoruló gyerekek felépülésében segítenek, szórakoztató és terápiás programokat szerveznek. A másik jelölt A kívánság nevet viseli: a miskolci kezdeményezés hátrányos helyzetű gyerekek álmát próbálja valóra váltani önerőből, bárminemű alapítványi vagy egyesületi háttér nélkül.

A Jószolgálat-díj idei önkénteseinek bemutatását elolvashatja és szavazatát leadhatja március 12. éjfélig a következő linken

Az önkéntes kategóriák nyerteseiről március 13-án hirdetnek eredményt a díj Facebook oldalán. A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadásra 2020 májusában kerül sor, ugyanis ekkor van a díjat létrehozó Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány névadójának, Zichy Mária Terézia grófnő halálának emléknapja.

A Puskás Kata Szidónia által képviselt Bodor Tibor Kulturális Egyesület  “Felolvasó kerestetik” toborzójáról készült korábbi írásunk

 

 

Hozzászólások