A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen negyedik alkalommal rendezi meg 2016 telén kulturális színházi fesztiválját Szabadkán, a Winteretno Fesztivált.

winteretno_plakát2016
2016. február 17. és 20. között ingyenes gyermekprogramokkal és esti színházi előadásokkal várják a szabadkai közönséget. Három napon keresztül idén is lesz Teátrumi Mocorgó játszóház, ahol a gyermekek egy négy állomásból álló ügyességi-és készségfejlesztő kalandtúrán vehetnek majd részt, továbbá a játszóházból idén sem hiányozhatnak a kézműves foglalkozások és logikai játékok. A délelőtti idősávban csütörtökön és pénteken a Ramazuri Bábszínház zenés interaktív bábelőadásai kalauzolják el a legkisebbeket a színház világába. Szombaton megrendezésre kerül a népszerű farsangi mulatság, melynek részeként a Mira Magányországban című mesét adja elő a Szabadkai Gyermekszínház.

A fesztivált szerdán este a Róna Táncegyüttes Szerelem című táncjátéka nyitja meg. A Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai közül 2016-ban a Szolnoki Szigliget Színház, a Budapesti Nemzeti Színház és a Kecskeméti Katona József Színház mutatkozik be a szabadkai közönségnek. A Made in Hungária egyvelegben népszerű és jól ismert Fenyő Miklós- dalok csendülnek fel, míg Tóth Auguszta, a Nemzeti Színház művésze Hoztam valamit a hegyekből című előadása Mezei Mária életét idézi meg. A záró estén Cseke Péter rendezésében lesz látható a Csoportterápia című zenés színdarab.

A teljes program

Forrás: Magyar Teátrumi Társaság

 

 

Hozzászólások