Viszonylag gyakori problémának tekinthetők kis hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedések. Abban az esetben, ha valaki azt tapasztalja magán vagy egy társaságában lévő emberen, hogy fél oldala lebénul, joggal lehet gyanakodni arra, hogy agyvérzést, vagy más néven stroke-ot kaphatott.

Az agyvérzésnek két fajtáját lehet megkülönböztetni. Történhet rögösödés embólia miatt, vagy az agyi ér megrepedése végett. Ilyenkor azonnali segítség kell, hiszen minden perc számíthat! Még abban az esetben is, ha időben orvosi ellátást kap a beteg, több kellemetlen panasszal küzdhet az ember az agyvérzés után. Nem csak türelmetlen lehet, vagy a személyisége változhat meg, de általában a mozgásban is jelentős elmaradás lesz tapasztalható.

stroke

Annak érdekében, hogy a stroke-on átesett páciensek mozgásszervi panaszai, a szédülés és végtaggyengeség enyhüljenek, bizony időben a megfelelő szakemberhez kell kerülniük. A stroke utáni rehabilitációban kulcsfontosságú szerepet kaphatnak a gyógytorna gyakorlatok.

A stroke után a legfontosabb mindig a tanulás, jobban mondva az újratanulás lesz.

A betegeknek ismét el kell sajátítaniuk olyan – amúgy hétköznapinak tekinthető – mozdulatokat, mint például a székről való felállás, az ágyról való felkelés, a lebénult karral történő fogás, vagy az imbolygás nélküli járás. Kijelenthető tehát, hogy az agyvérzés után a gyógyító mozdulatok legfőbb célja az lesz, hogy a stroke-on átesett emberek minél inkább önellátóak lehessenek újra, és ne szoruljanak mások segítségére.

Amennyiben az ön életét is érinti valamilyen módon ez a betegség, érdemes felkeresnie a linken elérhető oldalt, ahol egy remek szakemberekből álló gyógytornász csapatot fog találni. Ők olyan speciális gyakorlatok tanításával is foglalkoznak, amik a stroke után is segíthetnek a pácienseknek.

Nem csak telefonon lehet náluk időpontot kérni, de akár már online is bejelentkezhet hozzájuk bárki. Legyen a nekik bizalmat szavazó betegek panasza bármilyen mozgásszervi jellegű, először mindig egy mindenre kiterjedő állapotfelmérés történik. Ezek után állapítják csak meg azt, hogy melyik fizioterápiás módszer lenne a legalkalmasabb az adott páciens számára.

A gyógytornászok itt nem csak felügyelik azt, hogy az adott mozdulatsort jól végezze a beteg, de egyúttal meg is tanítják arra, hogyan tudja majd otthon, egyedül is helyesen gyakorolni a tornát. Nem egyszerű dolog felépülni egy agyvérzésből. Annak érdekében viszont, ha minél teljesebb életet akar valaki élni a stroke-ot követően, nagyon fontos az, hogy végigcsinálja a speciális gyógytornát, és ne adja fel idő közben még akkor se, ha az elején komoly erőfeszítést igényelnek a mozdulatok.

Higgye el, jelentős javulást is el lehet érni akár fél év alatt akkor, ha kitartó az ember. Ebben a budapesti gyógytornász rendelőben mindenben a segítségére lesznek!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások