Shakespeare Vízkeresztjével indul az évad, majd jön a Mágnás Miska, Szilveszterkor pedig a Páratlan páros szerzőjének fergeteges vígjátéka szórakoztatja a közönséget. Vígjáték, lélektani dráma, operett, mesejáték – műfaji sokszínűség jellemzi a 2016/2017-es színházi évad műsorát Kecskeméten.

 

epulet002

 

Az első felnőtt bemutató szeptember 30-án lesz: Shakespeare Vízkeresztjét mutatja be a társulat Trokán Nóra, Kocsis Pál, Csapó Virág, Szemenyei János főszereplésével. A rendező a Jászai Mari-díjas Mohácsi János.

Az évad nagyoperettje a Mágnás Miska lesz, amelyet Rusznyák Gábor állít színpadra november közepén. Színpadra lép – többek között – Kőszegi Ákos, Dobó Enikő, Orth Péter, Hajdú Melinda, Sirkó László, Réti Erika és Pál Attila.

A szilveszteri bemutatót ezúttal Cseke Péter és Szerednyey Béla közösen jegyzi rendezőként. Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című vígjátékát világszerte óriási sikerrel játsszák. A fergetegesnek ígérkező előadáson Cseke Pétert, Szerednyey Bélát, Kiss Zoltánt, Danyi Juditot és Magyar Évát is láthatja a közönség.

 

szinhazbelso0

 

Idén is rendez Kecskeméten Zsótér Sándor, aki Ibsen karakterdrámáját, a Hedda Gablert állítja színpadra, a címszerepben Trokán Nórával. Hedda alakja a drámairodalom egyik legösszetettebb női karaktere, nem véletlenül szokták női Hamletként emlegetni.

Végezetül az 1910-es évek Budapestje elevenedik meg Szép Ernő Vőlegény című darabjában, amelynek bemutatója április közepén lesz Szikszai Rémusz rendezésében.

A kecskeméti teátrumnak évről-évre több gyermek- és ifjúsági nézője van. Nekik szánjuk a nagy sikerű És közben szól a dal… folytatását, ezúttal Donizetti muzsikájával, valamint egy hihetetlen családi nyaralást elmesélő Micsoda társaság című előadást. Mindkettőt Cseke Péter rendezésében láthatja a közönség.

 

evados_plakat0

A Kamaraszínházban a János vitézzel indul az évad Szente Vajk rendezésében, majd következik a Kecskemét City Balett új önálló produkciója, a Requiem, amit februárban Schiller: Ármány és szerelem című drámája követ Rusznyák Gábor rendezésében.

A Katona József Drámaírói pályázat nyertes művét felolvasó színházi formában ismerhetik meg a nézők. A pályázat különdíjasa Réczei Tamás lett, akinek Katona József, avagy légy a pókok között fickándozik című művét Kocsis Pál rendezésében láthatja a közönség novemberben a Ruszt Stúdió Színházban.

Januárban ugyanitt Csehov Platonovját rendezi Szász János. A produkcióban színre lép – többek között – Kocsis Pál, Bognár Gyöngyvér, Nagy Viktor.

Az öt nagyszínházi bemutatóra, két gyerekdarabra és a négy kamaraprodukcióra különböző bérletkonstrukciókat kínál a teátrum, amelyekhez többféle kedvezmény is igénybe vehető.

 

(www.kecskemetikatona.hu)

Hozzászólások