A ’70-es évek óta rajongója vagyok az 1947. július 2o-án született Carlos Santana-nak, a mexikói Grammy-díjas gitáros, latin rockzenésznek. Akkoriban, házibulikban – ha éppen nem Hungária vagy Neoton számokat hallgattunk – biztos, hogy Santana dalai szóltak! A kiváló előadó sikere, népszerűsége azóta is töretlen.

 

santana04

A Santana Tribute Band koncertje a kecskeméti Romkertben

Néhány éve hallottam hírét egy kecskeméti zenekarnak, akik Milagro Santana Tribute Band néven aratnak megérdemelt sikereket – és Santana születésnapját immár negyedik alkalommal fergeteges koncerttel ünneplik Kecskeméten, a Barátok temploma melletti Romkertben.

2016. augusztus 2-án este ismét benépesült a Kossuth tér, több százan voltunk kíváncsiak a koncertre! És természetesen nem is csalódtunk!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddig mindegyik születésnapi koncertjükön ott voltam, ahol pillanatok alatt elvarázsolt a latin-zene, sorra csendültek fel a legismertebb örökérvényű Santana-dalok: az Európa, a Maria, Maria, Samba pa ti – és még sorolhatnám a jobbnál jobb, régi és újabb számokat. Ezúttal a műsort tovább színesítette a vendégként fellépő énekesnővel, Besnyő Gabival előadott közös produkció is.

 

santana03

 

Névjegyükön ez olvasható: „Nem csak egyszerűen Santana dalokat játszunk, hanem egy valódi Santana koncertet varázsolunk a színpadra, de vigyázz, ez a zene függőséget okozhat.”
Valóban, ez történt. Aki eddig nem ismerte, nem szerette ezt a fajta zenét, ezt a vérpezsdítő ritmust, az most egész biztosan megkedvelte!

Ezt a közel két órát az önfeledt vidámság, a szabadság, a boldogság érzése hatotta át. Igazi latinos hangulatot teremtett, feledtetve a közönséggel a szürke hétköznapokat. A Romkertnél megfelelőbb, varázslatosabb helyszínt, a templom falánál szebb hátteret el sem lehet képzelni.

 

santana01

 

Fergeteges volt a koncert, hitelesen idézték fel Santana zenei világát. Megható, hogy évről-évre így tisztelegnek a nagy példakép előtt! A zenekar tagjai mind remek zenészek:

• Csonka Zoltán, a zenekar vezetője (gitár)
• Kiss Imre (dobok)
• Belicza András (timbales)
• Bakó Árpád (basszusgitár)
• Rádi Tamás (billentyű)
• Monori János (konga)
• ifj. Csonka Zoltán (gitár)
• a kiváló énekesük pedig Uzsorás Ádám

Emlékeket előcsalogató, hangulatos, szép este volt. A közönség óriási tapssal jutalmazta a zenekart, természetesen kikövetelve a szokásos ráadás-számot is. Köszönöm, köszönjük Milagro! Találkozzunk jövőre is Veletek ugyanitt!

 

Kökény Éva

 

 

Hozzászólások