A Rózsahölgyek Társasága az idén is megrendezte jótékonysági délutánját a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. 2017. december 2-án gyönyörűen terített asztalok, virágos terítők, csészék és teáskannák kínálták a belépők számára az első kellemes látványt. Finom rózsatea és házilag készített sütemények várták a vendégeket.

Az est házigazdája Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió ügyvezetője volt. A vendégeket a rendezvény fővédnöke, Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója köszöntötte. Az est programját dr. Rigó Orsolya moderálta.

A jótékonysági délután célja az volt, mint az előző években is, hogy 10-12 rászoruló gyermeknek ünneplő ruhát csináltatnak, (amire talán eddig nem tellett a szüleiknek),  és felviszik őket az Erkel Színházba egy szép előadásra. A bevétel a belépőjegyekből és az ott vásárolható rózsás illatszerek, ajándékok árából tevődött össze. A rendezvény a HARMÓNIA jegyében telt „Harmónia a lélekben – harmónia a művészetekben és az életben” címmel.

„A Rózsahölgyek a jóság, a szépség, a szelídség, a szeretet és a béke követei a világban, akik vállalták, hogy ezen értékeket képviselik mindennapi életükben.”

A Harmónia díj jelöltjei

A Rózsahölgyek Társasága 2011-ben díjat alapított a „Jóság, szeretet és a harmónia nagykövete” címmel, mely kétévente kerül odaítélésre. Idén is felhívással fordultak a város polgáraihoz, hogy jelöljenek e megtisztelő címre olyan hölgyeket, akik a fenti értékeket a mindennapi életben ragyogóan képviselik, és kifejezésre juttatják.

Dr. Göcző Katalin radiológus főorvos asszony

Az öt jelölt közül titkos szavazással választották ki az idei díjazottat, akivel Rigóné Kiss Éva hosszan és érdekesen beszélgetett, bemutatva hivatását és emberségét: ő dr. Göcző Katalin radiológus főorvos asszony.

Kriskóné Dávid Mária etnográfus

A programban közreműködött Kriskóné Dávid Mária etnográfus is, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény vezetője, aki bemutatta a Gyűjteményben folyó sokrétű, színes munkát, közelebb hozva ezáltal a hallgatósághoz mindazt a kincset, amely gondjaikra van bízva.

Ötvös Nagy Ferenccel beszélget Rigóné Éva

A sok hölgy között akadt egy-két férfi vendég is: Kriskó János elkísérte a feleségét, és a televízió szerkesztőjeként is figyelte az eseményeket, ő a nézők között foglalt helyet. De Ötvös Nagy Ferenc ötvös, iparművész a színpadon mesélt, válaszolt Rigóné Éva kérdéseire, miközben vetített képes ízelítőt láthattunk a munkáiból.

Leskowsky Laura énekel

Mindhárom beszélgetés élmény volt, különösen a közöttük meghallgatott zenei betétekkel, amelyekben Leskowsky Laura énekes csillogtatta meg hangját és kedves mosolyát.

A Rózsahölgy duó

A Rózsahölgyek Társaságának tagja az a két hölgy is (Halasi Éva és Kalmár Gabriella), akik két évvel ezelőtt „Rózsahölgy duó” néven egy gitáros-énekes formációt alakítottak. A város több rendezvényén is felléptek már, és természetesen itt is gitároztak, énekeltek néhány kedves, hangulatos dalt a közönségnek.

A Rózsahölgyek

Kellemes hangulatban telt a délután, köszönet érte a szervezőknek!

 

 

 

Hozzászólások