A Duna Televízió műsorára tűzte az Értelem és érzelem című háromrészes tévéfilmsorozatot. A közmédia csatornája szerda esténként az 1800-as évek Angliájába invitálja a nézőket. A Jane Austen regényéből készült adaptáció első része május 5-én 20.40-től látható.

ertelem es erzelem

A 2008-as angol romantikus dráma, az Értelem és érzelem Jane Austen azonos című 1811-ben kiadott nagysikerű regényének adaptációja. A Duna Televízió nézői három szerda estén át követhetik nyomon a Dashwood nővérek sorsának alakulását 20.40-től.

Édesapjuk hirtelen elvesztése következtében a gazdag angol földesúri család tagjainak meg kell küzdenie a nélkülözéssel. Az özvegyasszonynak és három lányának, Elinornak, Marianne-nak és Margaret-nek egy távoli rokon házába kell költözniük, ahol minden erejüket összeszedve próbálnak új életet kezdeni. A testvérek merőben más személyiséggel tartanak céljuk felé.

A címbéli értelem megtestesítője Elinor, aki a döntéseit minden esetben alaposan végiggondolja, megfontoltság, józanság jellemzi. Húgát, Marianne-t az érzelmei irányítják, hajlamos végletekben megélni az érzéseit és szenvedélyes túlzásokba bocsátkozni. Mindketten boldog frigyre vágynak és az igaz szerelmet keresik – de vajon sikerül megtalálniuk?

Jane Austen hősnőinek története reményről, csalódásról, ármányról, és természetesen szerelemről és boldogságról mesél. A gazdagon kidolgozott és jól formált karakterek, a fordulatos párbeszédek és a lebilincselő cselekményszövés garantáltan kellemes kikapcsolódást ígérnek a nézőknek.


 

Értelem és érzelem május 5-től szerda esténként 20.40-től a Duna Televízión!

Forrás: MTVA Sajtó

 

Kapcsolódó cikkünk a témában

 

Hozzászólások