Hozzávalók 4 személyre:

  •  fél kiló kemény paradicsom
  •  4-5 szál újhagyma a zöld szárával együtt
  •  3 evőkanál olívaolaj
  •  2 evőkanál citromlé
  •  1 evőkanál mustár
  •  1 kávéskanál porcukor
  •  ízlés szerint só
  •  pici őrölt bors

Elkészítés:

Először is elkészítem a mártást: az olajat és a mustárt addig keverem, amíg egynemű lesz, majd hozzákeverem a citromlevet, a sót, a cukrot és a borsot. Ezután nagyon kis adagonként belekeverek kb. fél dl hideg vizet.

A hagymát a zöldjével együtt felkarikázom, és megsózva félreteszem.

A paradicsomot egyforma vastag karikákra vágom, és elrendezek egy sort egy tálban. Meglocsolom a mártással, megszórom hagymával, majd ezt ismétlem soronként. A tetejére is jusson mártás és hagyma!

Én félóra alatt elkészítem. Utána a tálat befedem, és hűtőben érlelem egy órán át. Tálalás előtt megszórom egy kis vágott petrezselyemmel, vagy fűszernövények zöld levélkéivel díszítem.

Szabó Lilla

Forrás: Talita portál

2013. augusztus 3.

Hozzászólások