,, Ha felismerjük azt, hogy szeretetben és megértésben élhetjük az életünket e csodálatos földön, akkor örök lelki békére lelhetünk, mert rátaláltunk önmagunkra.” (Pásztor Gergely)

Gergely a napokban ünnepelte a születésnapját. Ekkor határoztam el, hogy vallatóra fogom őt. Megkértem, hogy mutatkozzon be az olvasóknak.

 

pasztor1

 

Kiskunhalason születtem 1987-ben, egy kétgyermekes család első gyermekeként. Édesapám őstermelő vadtenyésztő, Édesanyám háztartásbeli.  Szüleim mindvégig szeretetben, összefogással nevelték gyermekeiket. Talán ennek is köszönhetem, hogy a mai rohanó világban számításaimat meg tudom találni.

Hol dolgozol, milyen beosztásban? Hogyan telik el egy napod? Szereted a munkádat?

Jelenleg kulturális közfoglalkoztatottként dolgozom Kiskunhalason a helyi közművelődésben. Egy ottani intézményben, a Végh-kúriában dolgozom, amely a helyi amatőr és profi festőművészek, továbbá egyéb kiállítások és rendezvények otthona. Szeretem a munkámat, mert ennek révén érdekes emberekkel ismerkedhetek meg, s ez által szélesedik látóköröm, továbbá ismereteket szerezhetek a művészvilágból, és megismerhetem magukat a művészeket is. Számomra ez csodálatos élmény.

 

pasztor6

Kiskunhalasi Csipkeház (saját fotó)

Milyen szerepet játszik életedben a sport? Melyik sportágban milyen eredményeket értél el?

Diszkoszvetésben serdülő korcsoportú versenyzőként aranyérmet nyertem 2002-ben a horvátországi Eszéken megrendezett válogatott viadalon. 2006-ban gerelyhajításban ezüstérmet nyertem a junior korosztályos országos magyar bajnokságon. Ezzel kvalifikáltam magam a válogatott viadalra is, amely a szlovéniai Mariborban került megrendezésre, és végül a 7. helyet szereztem meg a versenyen.

Jelenleg a szombathelyi Dobó SE Dobóatlétikai Sportegyesület igazolt versenyzője vagyok. Szeptembertől szeretném náluk folytatni a felkészülést! Nagyon komolyan veszem a felkészülést az éppen előttem álló versenyre, amely Tatán kerül megrendezésre Speciális Dobószámok Világbajnoksága címmel. Ezen a versenyen több versenyszámban is fogok indulni, és mindegyik számban dobogós helyezéseket szeretnék elérni!

 

pasztor3

Versenyen (balról Pásztor Gergely)

A tatai versennyel nem ér véget sportpályafutásom, mert hamarosan a szombathelyi Dobó SE-hez kerülve folytatni tudom felkészülésemet a további atlétikai versenyekre.

Hogyan jött a versírás kényszere? Talán a szerelem váltotta ki belőled, hogy érzéseidet, gondolataidat megoszd másokkal is?

Igen. A szerelem váltotta ki belőlem a legmélyebb érzéseket, melyeket ember valaha érezhetett a másik nem képviselője iránt! Nagyon mélyen és szívből tudok szeretni, s ennek hatására születtek meg többnyire egyversszakos szerelmes költeményeim.
Persze nem csak erről írok, hanem más témáról is, így például a természetről, de leginkább az érzéseimet, gondolataimat vetem papírra.

 

pasztor2

Májusfa állítás

Boldog voltam, amikor megismertelek és megtudtam, hogy Kiskunhalason a József Attila Irodalmi Kör tagjainak sorában van egy fiatalember is. Hogyan kerültél a csapatba?

Egy kedves barátom révén kerültem kapcsolatba az irodalmi körrel, aki már tagja volt a Klubnak. Ő javasolta, hogy lépjek be hozzájuk, mivel kiderült, hogy verseléssel is foglalkozom. Így kezdődött el, és mostanra nagyon büszke vagyok arra, hogy egy alkotó szellemű, baráti szeretettől áthatott közösséghez tartozhatok.

Külön említést érdemel vezetőnk, Sári Katalin személye és munkássága, aki méltóképpen ellátja vezetői-irányítói feladatait a Klub igazgatásának életében. Egy erős, határozott vezető nélkül, úgy érzem, nem lennénk ennyire egybeforrt közösség! A vezető erőfeszítésein túl természetesen mi magunk is kellünk egy ilyen jól összeszokott baráti körhöz, és hozzá is adjuk a magunkét. Így vagyunk mi itt Kiskunhalason egy olyan kis csapat, akik a kultúra egyik szegmensében kívánunk jeleskedni, és üzeneteinket átadni a nagyérdeműnek a számunkra vagy általunk szervezett rendezvényeken.

 

pasztor4

A kommunizmus áldozatainak emléknapján

Jelent már meg könyved? Biztosan szeretnéd nyomtatásban látni az alkotásaidat.

Önálló könyvem még nem jelent meg, de nagyon szeretném viszontlátni írásaimat, költeményeimet egy kiadványban, kötetben vagy újságban. Ez a folyamat már el is kezdődött azzal, hogy az egyik független irodalmi magazinban, amely a Nyírségi Gondolat címet viseli, az önéletrajzommal és egy-két versemmel már meg is jelenhettem.

 

pasztor5

Közösségek Háza, Kiskunhalas

Van még egy szenvedélyed, az pedig a fotózás. Kérlek, mondj nekünk erről is valamit!

Nagyon szeretek fotózni. Ezt hobbiból teszem, a másoknak való örömszerzés célja vezérel a fotózás során is. Az elmúlt hónapokban Kiskunhalason és környékén sétálva-utazva szinte mindent megörökítettem az utókor számára, amit csak fontosnak tartottam. Az másodlagos, hogy milyen fotókat készítek, a lényeg, hogy mit ábrázolok a képeimen. Sokszor olyan épületeket, alkotásokat, amelyek másoknak is mondanak valamit, nem csak annak az embernek, aki a felvételt készíti róluk. Pusztán a megörökítéssel is nagyban hozzájárulok ahhoz, hogy a helyi lakosoknak egy kis nosztalgiát varázsoljak a képeimmel, pláne, ha tudják, hogy az adott épületben vagy helyen mi történt a múltban. Ezzel aztán régi szép emlékek garmadája indul meg a helyi idősebb lakosság emlékezetében!

 

pasztor7

Kiskunhalas, Városháza (részlet)

Köszönöm szépen az interjút! Kívánok neked boldog ifjú éveket, amelyek bizony oly gyorsan elszaladnak. Ha jól gondolom, te már rátaláltál önmagadra, kívánunk nyugodt, harmonikus életet!

 

Várakozás

Várom, hogy történjen valami,
A Jó Isten meg tudjon segíteni,
Amikor kell,
S most még inkább szükséges,
A messzi távolban lelkem támaszt keres,
Hogy vigadjon,
S olyan helyet találjon,
Hol jól érzi magát,
S nemkülönben lát csodát,
Ahol még több jóra fogható az isteni fohász,
Oly gyönyörű az Élet,
Csak észre kell venned,
Hogy a Teremtő itt van veled!

Szerelmes vagyok

Úgy érzem, mindent akarok,
Mert szerelmes vagyok,
Ebből szabadulni nem akarok,
Mert érezni tudok,
Amíg csak dobogok,
S csak szépet látok,
Mert a szívemmel sokakra hatok,
S így jó nekem,
A szerelem az én végzetem,
Oly jó nekem,
Hogy így élhetem az életem!

Köszönöm

Köszönettel tartozom a Teremtőnek,
Hogy létezhetek,
S itt lehetek,
Alkothatok, másoknak segíthetek,
Ennél többet nem is kérhetek,
Mert földi hivatásomnak eleget teszek!

Hálaérzés

Hálás vagyok a sorsnak,
Hogy e Földön élhetek,
Hálás vagyok a Szerelemnek,
Hogy mélyen érezhetek,
Köszönettel tartozom a Teremtőnek,
Hogy megsegít engem elsőnek,
Köszönöm Szüleimnek, hogy támogatják kitörni vágyó gyermeküket!

Itt vagyok!

Akiknek fontos vagyok,
Azoknak itt vagyok,
Amíg csak élek,
Nekik segítek,
Mert dolgom van velük,
Nem kevésbé élvezem szeretetük!
Ez a legtöbb, mit kaphatok tőlük,
Ennél többre nem is vágyhatok,
Mert megkapom mindazt,
Mi a legtöbb a másiktól:
Figyelmet, szeretetet, törődést!

 

 

Nagy L. Éva

Szerkesztette: Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások