Partitúra címmel kulturális felfedező sorozat indult Magyarországon Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész idegenvezetésével. Az új magyar zenés ismeretterjesztő sorozatot minden szerdán 20.35-től láthatják a nézők a Duna Televízióban. Ez alkalommal Kecskemétre látogatott, és – többek között – Szilágyi V. Zoltánnál járt a Partitúra stábja: Miklósa Erika, Batta András, Novák Péter. Kedves és hihetetlenül melegszívű emberek! A Szilágyi V. Zoltán grafikust, filmrendezőt bemutató műsor 2018. december 5-én 20.35-kor lesz látható a Duna TV műsorán.

 

A műsor mottója: „Partitúra – kulturális felfedezőút Magyarországon, nyitott szívvel, együtt.” A Virtuózok zsűrijéből is jól ismert páros, Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész új műsorát Novák Péter rendezi. A Partitúra alkotói közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak. Olyan országos túrára csábítják a nézőket, ahol a muzsika és más művészeti ágak, a hagyományok és az új teremtések, a mesterek és a fiatal tehetségek turistajelzését követhetik nyomon.

Batta András, Miklósa Erika és Szilágyi V. Zoltán

Miklósa Erika elmondta: a zene a kiindulópont, de a társművészetek is megjelennek benne. A műsorban számos művészeti ág, zenei irányzat, műfaj helyet kap, az ország színes zenei palettáját mutatják be. A klasszikus zene mellett a könnyűzene, a népzene, a képzőművészet, az irodalom, a tánc is megjelenik. A Partitúra alkotói közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak.

Rendkívül izgalmas és energikus utazás várja a nézőket: mint egy élő műsorban, itt is egymást követik a vendégek, különböző helyszíneken. A beszélgetések mellett a produkcióknak is fajsúlyos szerepe van. Sokszor láthatjuk a műsorvezetőket interakció közben: egyszer saját szakterületükön, komolyzenében jeleskednek, máskor pedig új műfajokat, stílusokat próbálnak ki és közvetítenek arról, hogy milyenek a kultúrafogyasztási szokásaink” – mondta el korábban Novák Péter, a Partitúra rendezője.

Kecskemétiek, lokálpatrióták, figyelem! Partitúra – összhangzat van! Az egyik szólam ezúttal Szilágyi V. Zoltán, erdélyi származású, már régóta Kecskeméten élő grafikus és rajzfilmrendező! Nézzük hát együtt a műsort a Dunán december 5-én 20.35-kor! Minden műsor visszanézhető a mediaklikk.hu Partitúra klikkjein.