Teltház előtt mutatta be a moszkvai Theater Modern-ben Párcsere című előadását a kecskeméti Katona József Színház társulata november 12-én. A produkció óriási sikert aratott mind a nézők, mind a szakmai közönség körében!
    

parcsere1

 

A nézőtéren a nagyszámú orosz ajkú közönség mellett a fővárosban tanuló, illetve dolgozó magyarok, valamint a Moszkvai Magyar Nagykövetség munkatársai is helyet foglaltak.

A két felvonás közötti szünetben különleges eseménynek lehettek tanúi a nézők: ekkor köszöntötték a darab szerzőjét, a kortárs orosz irodalom meghatározó alakját, Jurij Poljakovot 61. születésnapja alkalmából.

 

parcsere2

 

A második felvonás elején Jurij Poljakov, Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója, egyúttal a Párcsere rendezője, valamint Németh Zoltán rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter lépett színpadra. Poljakov úr hosszan méltatta a kecskeméti előadás erényeit, majd a Párcsere eddigi legjobb színházi feldolgozásának nevezte azt.

 

parcsere4

 

Cseke Péter köszönetet mondott a meghívóknak és mindazoknak, akik munkájukkal segítettek abban, hogy a társulat kiváló körülmények között mutathassa be az orosz kortárs dráma egyik gyöngyszemét. Németh Zoltán példaértékűnek nevezte a két színház kapcsolatát, és megköszönte a kecskeméti társulatnak a nagyszerű produkciót, amely méltóképpen képviseli a magyar színjátszást Moszkvában.
 

parcsere5

 

Az előadás végén óriási taps és bravózás volt hallható, a nézők egy része állva tapsolta meg a színészeket. Az ezt követő fogadáson a Theater Modern igazgatónője is megköszönte a művészek nagyszerű játékát.

 

 

 

 

 

Hozzászólások