Palotás József előadása a Katona József Emlékházban – A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Katona József Emlékházban szeptember 25-én, pénteken délután 14.00 órától folytatódik Kecskemét zenei életének és zeneiskolai oktatásának történetéhez kapcsolódó sorozat. Ezúttal az Évfordulók, ünnepek a kecskeméti zeneiskola 125 évében című iskolatörténeti album bemutatásának második részére kerül sor.

palotas jozsef eloadasa

A kecskeméti zeneiskola múltjáról összeállított fotókönyvet vetítettképes előadás keretében a szerző, Palotás József nyugalmazott igazgató, zenetanár ismerteti Babarczy László Szilveszter közreműködésével.

Az album összeállítója a közreadott fényképek és dokumentumok segítségével az 1990-es évekig mutatja be az iskola történetét és kiemelkedő rendezvényeit. Személyes történeteket és érdekességeket is felidéz a szerző.  Napjainkhoz közeledve, egyre több ma élő tanúja és részese van a zeneiskola életének.

Az egykori és mai tanárok, tanítványok, ismertté vált művészek közül többen ott voltak a hallgatóság soraiban az eddigi rendezvényeken. A közelmúlt történetének megörökítése érdekében Palotás József találkozók szervezését, interjúk készítését tervezi.

palotas jozsef előadasa

Az album a Kiss Fotó kivitelezésében készült. Az archív anyagok összegyűjtéséhez az intézmények mellett számos magánszemély is hozzájárult. (Támogatók: Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítvány, Palotás József, Kubinyi Attiláné, Palotás Andor, Palotás Gábor, ifj. Palotás József, Babarczy László Szilveszter).

Szeptember 25-én Palotás József előadása  A zeneiskola 100 éves jubileumától Vásárhelyi Zoltán 120. születésnapjáig címmel mutatja be a helyi zenetörténet és zeneoktatás fontos mozzanatait.

Palotás Józsefről szóló korábbi cikkünk ITT olvasható.

A zeneiskola honlapja ITT érhető el.

 

Hozzászólások