November 5-én, szombaton Táncház és sok szép program várta az érdeklődőket a kecskeméti Hírös Agórában. A Padkaporos bál táncmesterei: Böde István, Böde-Harkai Csilla, Csík Dávid és Görög Anna Judit irányításával jó mulatságságban volt része mindenkinek. 

 

padkaporos02

 

Volt Csimota topogtató, benne ölbéli játékok Böde-Harkai Csillával. Az Aprók tánca keretében tánctanítás, népi játékok, táncok, helyi népszokások elevenedtek fel, amelynek nagy sikere volt.

Böde István és Böde-Harkai Csilla néptáncot és népi játékokat tanított az aprókáknak, akik a szüleikkel együtt ropták a táncot. E programhoz a zenét Vadas László, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola népzene tanára által vezetett citerazenekar biztosította.

 

padkaporos03

 

A Betyárparádé című előadást a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia adta elő. Ezeken kívül még volt Csutri bál, melynek keretében mezőföldi táncokat tanítottak. Majd 21.00 órától felnőtt táncház kezdődött, ami az esti órákig tartott. A felnőttek kiskunsági, széki, kalotaszegi, magyarbődi, mezőségi táncokat roptak. 

A zenét a Tormási Elek vezette zenekar szolgáltatta. Közreműködött a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola Népzene Tagozata.

 

padkaporos05

 

Nagy élmény volt mindenkinek, aki részt vett az eseményen! Köszönet érte a szervezőknek! 

 

Ádám József beszámolója