Az Országos Könyvtári Napok programsorozata ma már éppen úgy hozzá tartozik az októberi napok hangulatához, mint a pirregő tücskök kedves, nyárbúcsúztató muzsikája. 2014-ben október 13-20. között hangzik majd el országszerte a hívogatás: Találkozzunk a könyvtárban!

katonakonyvtar

Az eseményeket a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezi. A könyvtárak szakmai szervezete 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az október eleji napokat. Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte. Tavaly már 3986 programon 151 ezer fő volt részese az eseményeknek az ország 877 településének 987 intézményében.

katonakonyvtar10

Az Országos Könyvtári Napok alatt azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az akció egyik fő célkitűzése a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személy elérése, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás. Ezt segíti a témakörök változatossága is: Élő emlékezet, múltunk értékei, Okoskönyvtár, Együtt az egészségünkért!, Olvas az ország!, Megosztott örömök.

katonakonyvtar2

Október 19-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. Délelőtt a legtöbb helyen a kisgyerekes családokat örvendeztetik meg mondókákkal, mesékkel, gyerekdalokkal, érdekes játékokkal. A délután és az éjszakai órák zenés, táncos kínálata főleg a felnőtteknek szól.

katonakonyvtar30

A programlehetőség most is bőséges, reméljük, mindenki talál kedvére valót a sokféle könyvbemutató, előadás, kiállítás, játék és vetélkedő között! Bízunk benne, hogy a kistelepülésektől a nagyvárosokig idén is sokan hallgatnak a hívó szóra: Találkozzunk a könyvtárban!

dr. Fodor Péter, Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke
Ramháb Mária, Országos Programbizottság elnöke

A Könyvtári Napok kecskeméti programja itt olvasható.

A Könyves Vasárnap programjairól itt kapunk tájékoztatást.

Hozzászólások