Online Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé – A kecskeméti Cifrapalotában 2020. március 14-én nyílt meg a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé. A koronavírussal kapcsolatos rendelkezések miatt azonban csak két napig lehetett megtekinteni. Ezt némiképp orvosolandó, a kiállítás anyagát április 28. és december 31. között a Kecskeméti Katona József Múzeum online is bemutatja a saját honlapján.  

online kortars biennale

Kovács Péter Balázs: Titkos vacsora

A biennále alapító kurátora, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész szerkesztette a virtuális tárlatot. ABC sorrendben tartalmazza a zsűri által kiválasztott 146 alkotó művének / sorozatának reprodukcióját, részletes adatait. Fontos újdonság, hogy ötvenkét esetben a művészek saját szavaival mutatják be a kiállított alkotást. Mintegy (ön)műleírást adnak szerkesztett formában az online Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé alkotásaihoz. 

Lach Sándor: Júdás széke

A tárlat előszavában az aktuális tudnivalók (zsűri, díjazottak, tematika) mellett a biennálé majd két évtizedes történetéről, a kapcsolódó eredményekről, így a múzeum speciális gyűjteményi egységéről is olvashatunk, amennyiben élünk a honlap más oldalaira való továbbkattintási lehetőségekkel.

online kortars biennale

Hegyvári Bernadett: Asztal

 

Ifj. Gyergyádesz László

Kapcsolódó cikkünk:

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

 

 

Hozzászólások