Nyári színházi esték, koncertek és gyerekprogramok a Fonyódi Kulturális Központban a KULTKIKÖTŐ szervezésében.

csemegepultos_naploja_2

A csemegepultos naplója

 

A Fonyódi Kulturális Központ színpadán színházi esték, koncertek és gyerekprogramok sorozata veszi kezdetét a KULTKIKÖTŐ szervezésében. Olyan fellépőket láthat a fonyódi és Fonyódra látogató közönség, mint Für Anikó, Badár Sándor, Csákányi Eszter, Ötvös András vagy Rutkai Bori.

Rutkai_Bori_Banda_Sarkanyjargany_foto_Mohai_Balazs (2)

Rutkai Bori Banda (Fotó: Mohai Balázs)

 

Egy személyes hangvételű, varázslatos, különleges atmoszférájú estének lehetnek részesei Für Anikó Kitalált világ című akusztikus zenei estjének nézői-hallgatói. Hrutka Róbert zenéje, Bereményi Géza szövegei kiegészülnek azzal a finom érzékiséggel, olykor vad szenvedéllyel, amit a színésznő, Für Anikó képvisel.

Fur_Aniko_unplugged (5)

Für Anikó

 

Egy színész és több tucat figura találkozása a pult előtt és mögött. Ez A csemegepultos naplója. Ötvös András, a Katona József Színház társulatának ifjú művésze e fergeteges alakításával már több díjat is nyert. A Gerlóczy Márton regényéből készült előadás „egy sokarcú, rengeteg energiával megáldott színész remeklése”. „Nincs is olyan mozdítható tárgy a színpadon, amelybe ne lehelne életet, s akinek nem talál megfelelő bábfigurát, annak maga gyárt”. A nézőket pedig egy hihetetlen hullámvasút várja!

kereplo_ludas_matyi_2

Az Akit az istenek szeretnek című előadás témája örök: nők – végletes lelkiállapotban. Nők, akik alárendelik magukat a férfinak, akik hiába várakoznak a megbeszélt randevún, akik kiszellőztetik a lakásból a magányt, és akik mégis mindig életben maradnak. Ahogy Csákányi Eszter fogalmaz: “Magamról és a női lélek megannyi arcáról mesélek ebben az estben”.

Badár Sándor_foto_kozep

Badár Sándor

 

Stand up mesterfokon. A Dumaszínházból és a Fábry Showból ismert Badár Sándor utánozhatatlan karakter. 12 évig a vasútnál dolgozott, először bakterként, majd forgalomirányítóként. Most gyereklovagoltatással foglalkozik. Nem hivatalos rekordként egyszer hét és fél órán át beszélt a közönséghez. Fonyódon önálló stand up-estjét élvezhetjük.

Akit_az_istenek_szeretnek (3)

Akit az istenek szeretnek

 

A kicsiket pedig olyan előadók várják, mint a Rutkai Bori Banda, a Ziránó Színház vagy a Kereplő Színház.

A Fonyódi Kulturális Központ programjai a KULTKIKÖTŐ szervezésében:

Július 9. csütörtök 20.00 – A csemegepultos naplója (Orlai Produkciós Iroda)

Július 18. szombat 10.00 – Sárkányjárgány (Rutkai Bori Banda)

Július 23. csütörtök 20.00 – Für Anikó akusztikus zenei estje

Augusztus 6. csütörtök 20.00 – Akit az istenek szeretnek (Orlai Produkciós Iroda)

Augusztus 15. szombat – Szekrénymesék (Ziránó Színház)

Augusztus 22. szombat 10.00 – Lúdas Matyi (Kereplő Színház)

Augusztus 23. vasárnap 20.00 – Badár Sándor önálló stand up-estje

Forrás: Kultkikötő

Hozzászólások